Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Master Social Work

Hogeschool van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
24 uur
   
HBO Master
Deeltijd

Over deze opleiding

De master Social Work richt zich op ambitieuze social workers die aan de slag willen met de verbetering en innovatie van de (eigen) beroepspraktijk op basis van praktijkgericht onderzoek.

Voor het volgen van de opleiding is relevant werk op het terrein van social work noodzakelijk. Daarbij moet u in uw baan de positie en de mogelijkheid hebben om onderzoeks- en verandertrajecten uit te voeren. Dit vraagt om actieve ondersteuning van uw werkgever. U heeft minimaal drie jaar werkervaring op het terrein van social work.

Als master social work bent u in staat om:
* Een leidende en verbindende rol te spelen in veranderprocessen.
* Ontwikkelingen in de samenleving op het gebied van zorg en welzijn, vanuit een gedegen kennisbasis te signaleren, te analyseren en te evalueren.
* Kritisch te reflecteren en ondersteund door praktijkgericht onderzoek verbeteringen of nieuwe aanpakken te ontwikkelen, te introduceren en te implementeren.
* Te zorgen voor aantoonbare kwaliteitsverbeteringen van hulp- en dienstverlening.
* De aanpak en de uitvoering van uw werk te verantwoorden aan samenwerkingspartners, subsidieverstrekkers, cliënten en beroepsgenoten.
* Bijdragen te leveren aan de professionalisering van het vakgebied social work.

Jaar accreditatie: 2013
Bezoekadres: Wibautstraat 5a, 1091 GH Amsterdam
Website: www.hva.nl/msw

Toelatingseisen en aanmelding

Taaltoelatingseisen

Vooropleiding
Om toegelaten te worden tot een masteropleiding moet u in ieder geval een bachelordiploma hebben. Daarnaast worden vaak ook nog aanvullende eisen gesteld. Neem daarom in alle gevallen contact op met de instelling waar de master wordt gegeven.

Werkervaring
Voor het volgen van de opleiding is relevant werk op het terrein van social work noodzakelijk. Daarbij moet u in uw baan de positie en de mogelijkheid hebben om onderzoeks- en verandertrajecten uit te voeren. Dit vraagt om actieve ondersteuning van uw werkgever.

Diploma

M

Hogeschool van Amsterdam

HvA, een centrum van verbinding

De Hogeschool van Amsterdam biedt studenten de mogelijkheid om het beste uit zichzelf te halen. Het onderwijs strekt zich uit over zeven interessegebieden, elk met een divers aanbod aan opleidingen. Binnen de HvA bouwen medewerkers en studenten dagelijks aan hun...


Lees meer over Hogeschool van Amsterdam

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Master Social Work en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Hogeschool van Amsterdam

Hogeschool van Amsterdam

Binnengasthuisstraat 9
1012 ZA AMSTERDAM


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Master Social Work? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's