Oefentherapie Mensendieck

Hogeschool van Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
48 uur
   
HBO Bachelor
Voltijd

Over deze opleiding

Een oefentherapeut is een expert in gezond bewegen. Je geeft mensen met langdurige klachten inzicht in hoe ze bewegen. In de kern komt oefentherapie neer op het veranderen van het dagelijks bewegen.

PRAKTIJKVOORBEELD
Stel je voor, Lisa is tijdens het wielrennen in de zomer gevallen en heeft sinds die tijd pijn in haar nek en linkerschouder. Omdat ze zo gedreven is in werk en privé zorgt dit voor vermoeidheidsklachten. Als oefentherapeut analyseer je samen met Lisa hoe zij op dit moment beweegt, hoe zij haar pijn ervaart en wat zij zou kunnen doen om haar dagelijkse bewegen te veranderen. Je stelt samen met Lisa een therapieplan op en bekijkt wat zij weer wil kunnen in haar werk in de ict en hoe zij haar hobby yoga weer kan oppakken.

WAAR GA JE WERKEN?
Je werkt met kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Je behandelt en begeleidt mensen met langdurige pijnklachten aan het bewegingsapparaat. Als oefentherapeut kun je een eigen praktijk starten, bij een instelling of bij een bedrijf aan de slag.

Als oefentherapeut kun je je specialiseren in bepaalde doelgroepen, maar ook is een specialisatie binnen het werkveld mogelijk. Je kunt gaan werken als kindertherapeut, zwangerschapstherapeut, psychosomatisch therapeut (behandelt ook psychische klachten) of revalidatietherapeut voor ouderen.

Diploma

B

Kosten

2018 wettelijk tarief2060 EUR

Hogeschool van Amsterdam

HvA, een centrum van verbinding

De Hogeschool van Amsterdam biedt studenten de mogelijkheid om het beste uit zichzelf te halen. Het onderwijs strekt zich uit over zeven interessegebieden, elk met een divers aanbod aan opleidingen. Binnen de HvA bouwen medewerkers en studenten dagelijks aan hun...


Lees meer over Hogeschool van Amsterdam

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Oefentherapie Mensendieck en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Hogeschool van Amsterdam

Hogeschool van Amsterdam

Binnengasthuisstraat 9
1012 ZA AMSTERDAM


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Oefentherapie Mensendieck? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's