HBO Bachelor

Oefentherapie Mensendieck

Hogeschool van Amsterdam, In Amsterdam
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Een oefentherapeut is een expert in gezond bewegen. Je geeft mensen met langdurige klachten inzicht in hoe ze bewegen. In de kern komt oefentherapie neer op het veranderen van het dagelijks bewegen.

PRAKTIJKVOORBEELD
Stel je voor, Lisa is tijdens het wielrennen in de zomer gevallen en heeft sinds die tijd pijn in haar nek en linkerschouder. Omdat ze zo gedreven is in werk en privé zorgt dit voor vermoeidheidsklachten. Als oefentherapeut analyseer je samen met Lisa hoe zij op dit moment beweegt, hoe zij haar pijn ervaart en wat zij zou kunnen doen om haar dagelijkse bewegen te veranderen. Je stelt samen met Lisa een therapieplan op en bekijkt wat zij weer wil kunnen in haar werk in de ict en hoe zij haar hobby yoga weer kan oppakken.

WAAR GA JE WERKEN?
Je werkt met kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Je behandelt en begeleidt mensen met langdurige pijnklachten aan het bewegingsapparaat. Als oefentherapeut kun je een eigen praktijk starten, bij een instelling of bij een bedrijf aan de slag.

Als oefentherapeut kun je je specialiseren in bepaalde doelgroepen, maar ook is een specialisatie binnen het werkveld mogelijk. Je kunt gaan werken als kindertherapeut, zwangerschapstherapeut, psychosomatisch therapeut (behandelt ook psychische klachten) of revalidatietherapeut voor ouderen.

Diploma

B

Kosten

2018 wettelijk tarief2060 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Oefentherapie Mensendieck en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hogeschool van Amsterdam
Binnengasthuisstraat 9
1012 ZA AMSTERDAM

HvA, een centrum van verbinding

De Hogeschool van Amsterdam biedt studenten de mogelijkheid om het beste uit zichzelf te halen. Het onderwijs strekt zich uit over zeven interessegebieden, elk met een divers aanbod aan opleidingen. Binnen de HvA bouwen medewerkers en studenten dagelijks aan hun...

Lees meer over Hogeschool van Amsterdam