HBO Bachelor

Sociaal Juridische Dienstverlening

Hogeschool van Amsterdam, In Amsterdam
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
48 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Bij SJD leer je een brug te slaan tussen het recht en de mens. Het recht komt uitgebreid aan bod rondom thema's als arbeid en inkomen, wonen en leefbaarheid, en veiligheid en criminaliteit.

Als sociaal juridische dienstverlener pas je wetten, regels en procedures toe en ben je in staat complexe wet- en regelgeving voor een cliƫnt begrijpelijk te maken. Je krijgt dan ook naast het recht vakken op het gebied van communicatie en methodiek en maatschappij. De praktijk vormt in elk studiejaar een belangrijk onderdeel in de vorm van stages, onderzoeksopdrachten en projecten in het werkveld.

Deze opleiding vraagt dat je affiniteit hebt met het recht. Bovendien ben je maatschappelijk betrokken en vind je een sociale instelling belangrijk. Daarnaast is een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal van belang.

Sinds het bestaan van de opleiding SJD bij de Hogeschool van Amsterdam is er vraag geweest naar afgestudeerde SJD'ers. Omdat SJD'ers juridisch, communicatief en methodisch zijn opgeleid, zijn zij breed inzetbaar. Veel SJD'ers vinden een baan in de non-profitsector, maar er zijn ook zeker SJD'ers die werk vinden in de profitsector.

Diploma

B

Kosten

2018 wettelijk tarief2060 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Sociaal Juridische Dienstverlening en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Hogeschool van Amsterdam
Binnengasthuisstraat 9
1012 ZA AMSTERDAM

HvA, een centrum van verbinding

De Hogeschool van Amsterdam biedt studenten de mogelijkheid om het beste uit zichzelf te halen. Het onderwijs strekt zich uit over zeven interessegebieden, elk met een divers aanbod aan opleidingen. Binnen de HvA bouwen medewerkers en studenten dagelijks aan hun...

Lees meer over Hogeschool van Amsterdam