Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Luchtvaart of Logistiek studeren in het buitenland

Information Planet
Samenvatting
Europa, Noord-Amerika
   
Taalreizen

Luchtvaart of Logistiek studeren in het buitenland

LOGISTIEK OF LUCHTVAART STUDEREN IN HET BUITENLAND

Automotive | Aviation of Luchtvaart | Logistics of Logistiek | Martime of Zeevaart | Transport 

Wil jij later werken in de dynamische wereld van de automotive, luchtvaart, zeevaart, logistiek of transport? Ga Luchtvaart of Logistiek studeren in het buitenland. Jouw internationale carrière begint bij het volgen van een studie in het buitenland. Verbreed je kijk op de wereld, stap in en 'drive to your future'! 

De wereld van transport en logistiek is altijd in beweging. Zou dit er niet zijn, dan zou de wereld stil staan. Onder transport verstaan we alles dat te maken heeft met het vervoer van goederen en personen. Transport wordt vaak in één adem genoemd met logistiek, want zonder logistiek is er ook geen transport en andersom. Logistiek zorgt ervoor dat goederen worden ingepakt en gesorteerd, tijdelijk worden opgeslagen en in vrachtwagens, vliegtuigen, vrachtschepen worden in- en uitgeladen. Je houdt je bezig met het beheer van een hele keten van transport, ook wel supply chain genoemd. Zorg ervoor dat mensen of producten op de juiste tijd, naar de juiste plaats worden gebracht volgens de afgesproken kwaliteit. Je bent een echte spin in het web en coördineert de communicatie en organisatie betreffende logistieke processen. Tijdens de opleiding leer je belangrijke vaardigheden als samenwerken, initiatief nemen en creatief denken. Daarnaast vergroot jij jouw technisch inzicht!

Er zijn vele mogelijkheden om de transport van goederen te realiseren. Hier is zeevaart er één van. Kijk maar naar de grootste handelshavens van de wereld zoals in Shanghai, Singapore en Tianjin. Hier worden allerlei soorten ladingen vervoert door de wilde vaart, lijnvaart, kustvaart en lijndiensten. Word jij stuurman van een zeeschip? Dit is jouw kans om aan boord te stappen en deel uit te maken van deze avontuurlijke sector!

Heb jij passie voor auto’s en innovatie?  De opleiding automotive is er voor de echte auto liefhebbers! Vind jij complexe hightech systemen en het samenspel van beweging, elektronische componenten en besturing fascinerend? Dan behoor jij tot de nieuwe generatie automotive ingenieurs! Onze toekomstige mobiliteit vraagt namelijk om oplossingen die revolutionair anders zijn. Jij kan hier een bijdrage aan leveren! Leer voertuigen ontwerpen, produceren en testen. Ontdek dat automotive meer is dan techniek!

Arbeidsperspectief en beroepen

Na je opleiding ben jij klaar om de arbeidsmarkt te betreden. Door jouw buitenlandse studie ervaring heb jij een streepje voor bij het vinden van een baan. Ben je opzoek naar een baan binnen de luchtvaart? Dan staan onderhoudsbedrijven, toeleveringsbedrijven, luchthavenorganisaties en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen te wachten om jou in dienst te nemen. Wil jij een baan op de wilde zee dan kan je werken bij de grootste handelshavens, scheepbouwbedrijven of aan boord! De automotive branche groeit hard en de vraag naar automotive ingeneurs stijgt. Stap in een dynamische sector waar jij een uitstekende baan zal vinden. Werken bij groothandelsondernemingen, detailhandel of productiebedrijven? Start je studie in logistiek of transport!

 • Piloot
 • Stewardess
 • Luchtverkeersleider
 • Onderhoudstechnicus
 • Logistiek medewerker
 • Transportplanner

Waarom een opleiding logistiek of luchtvaart in het buitenland?

Kies voor een opleiding in het buitenland, zodat jij een plus hebt op jouw cv! Je kunt aan de slag overal ter wereld en het vergroot jouw kansen bij het vinden van een baan. In het buitenland zijn er jaarlijks 30.850 nieuwe piloten nodig, hier kan jij er één van zijn! Duik in de internationale omgeving van logistiek en transport en onderhoud contacten met leveranciers over de hele wereld. Onderscheid jezelf door het volgen van unieke programma’s, die wij in Nederland of België niet kennen.

 • Vergroot jouw kanen bij het vinden van een (internationale) baan.
 • Logistiek en transport gaat over de landsgrenzen, waardoor het een voordeel is dat jij ervaring in het buitenland hebt.
 • Wereldwijd zijn jaarlijks 30.850 nieuwe piloten nodig.
 • De kosten voor een luchtvaartopleiding zijn lager in het buitenland.
 • Bouw een internationaal netwerk op. 

Verleg je grenzen en zet de stap om jouw droom waar te maken. Wij helpen jou met het kiezen tussen de vele studiemogelijkheden. Information Planet regelt jouw perfecte studie op een mooie bestemming. Met onze hulp kom je er!

Vliegende start van je carrière in de luchtvaart

Net zoals bij bovenstaande studierichtingen draait het bij luchtvaart om het vervoeren van mensen en goederen. Verdiep je in de wereld van de luchtvaart, of het nu gaat om de techniek van een vliegtuig, de logistiek op de luchthaven of de uitvoering van een vlucht. Het pilotenvak heeft zo z'n charmes en is de droom van menig jongen en meisje. Stop met dromen en laat de kosten voor een pilotenopleiding jou niet in de weg staan. Leer vliegen in het buitenland, waar de pilotenopleidingen van hoge kwaliteit zijn, de weeromstandigheden om te vliegen beter zijn en waar de kosten aanzienlijk een stuk lager liggen. Bespaar op jouw pilotenopleiding, zonder in te leveren op de kwaliteit! Het stoomt jou klaar voor het vliegersvak, je krijgt persoonlijke begeleiding van ervaren vlieginstructeurs en je leert er de vaardigheden die jij als piloot nodig hebt. Je bent secuur en besluitvaardig, hebt een verantwoordelijkheidsgevoel, leiderschapskwaliteiten en een goede dosis zelfkritiek. Je werkt goed samen in teamsverband. Door te studeren in het buitenland heb je betere baankansen. Wereldwijd zijn er jaarlijks 30.850 nieuwe piloten nodig, dus jij start je internationale carrière zo in de lucht! Je kan wel raden dat de grootste vliegmaatschappijen staan te springen om jou na je opleding in dienst te nemen. Ontdek de charmes van het pilotenvak en reis de hele wereld over!

Information Planet

Information Planet is de specialist op het gebied van studeren, werken en reizen in het buitenland. Met ruim 20 jaar ervaring hebben onze studie- en reisadviseurs de juiste kennis in huis om jouw perfecte taalcursus, High School of studie in...


Lees meer over Information Planet

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Luchtvaart of Logistiek studeren in het buitenland en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Information Planet

Information PlanetGratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Luchtvaart of Logistiek studeren in het buitenland? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's