Bekijk studentum.nl als: Mobiele site
Samenvatting
Den Bosch, Oudenoord 325
2 jaar
   
MBO
Nederlands
Voltijd

Over deze opleiding

Opleiding KapperWil jij graag zelfstandig kunnen werken als kapper? Dan is de allround kappersopleiding van Instituut Thomas echt iets voor jou!

Leer alles over het vak bij de allround kappersopleiding

Een goede kapster kan de wensen van elke klant vertalen naar een prachtig nieuw kapsel. Daarnaast moet je hen goed kunnen adviseren, want jij bent immers de expert. Om je goed voor te bereiden op het kappersvak, volg je bij Instituut Thomas een aantal deelkwalificaties. Je krijgt onder andere les in:

  • Haaronderzoek/haarverzorging
  • Permanenten
  • Knippen en kleuren
  • Modelvorming
  • Hygiëne, arbo en milieu

De kappersopleiding is voornamelijk praktijkgericht. In eerste instantie werk je met oefenhoofden, maar later krijg je echte klanten in je kappersstoel.

Diploma

Het officieel erkende MBO-diploma van Instituut Thomas

Instituut Thomas is een erkend opleidingsinstituut. Dat betekent dat je na afloop van je studie een officieel MBO-diploma krijgt uitgereikt. Het landelijk erkende diploma garandeert je toekomstige werkgever dat je over alle kennis en vaardigheden beschikt die je in het kappersvak nodig hebt. Een beter begin van je carrière kun je je dus niet wensen.

Toekomstperspectief

Een baan als zelfstandig kapper

Het kappersvak vraagt om veel expertise. Je moet kunnen kleuren, knippen, snijden en natuurlijk moet je de kapsels mooi in model brengen. Als je klanten tevreden zijn, komen ze graag naar je terug. Na de allround kappersopleiding kun je zelfstandig gaan werken in een salon. Dat betekent dat je veel eigen klanten hebt die bij elk kappersbezoek speciaal naar jou vragen. Heb je nog meer ambities en wil je in de toekomst graag een eigen salon gaan leiden? In dat geval kun je bij Instituut Thomas doorstromen naar de opleiding Ondernemend Kapper op niveau 4.

Toelatingseisen

Welke vooropleiding heb je nodig?

De allround kappersopleiding is een MBO-studie op niveau 3. Om je in te mogen schrijven, heb je minimaal een diploma van het VMBO nodig. Krijg jij al zin om aan deze opleiding te beginnen? Vul dan het aanvraagformulier in en je krijgt snel extra informatie toegestuurd!

Kosten

Het lesgeld voor deze kappersopleiding bedraagt rond de €5.400,- per studiejaar. Maar je hebt natuurlijk ook boeken en kappersmaterialen nodig. Dit kost je elk jaar ongeveer €2.400,-. Tot slot betaal je voor de examens zo'n €900,- per studiejaar.

Instituut Thomas

Welke opleidingen kun je volgen bij Instituut Thomas?

Instituut Thomas is gespecialiseerd in opleidingen op het gebied van uiterlijke verzorging. Het maakt niet uit of je nu bezig wilt gaan met haar, make-up of nagels: bij Instituut Thomas vind je altijd een opleiding die bij je past! Instituut...


Lees meer over Instituut Thomas

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Kapper en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Instituut Thomas

Instituut Thomas

Verwersstraat 51-53
5211 HT Den Bosch


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Kapper? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's