Medisch Pedicure

Instituut Thomas, In Oudenoord 325 (+1 locations)
Tijdsduur
1 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
1 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Opleiding Medisch PedicureSommige ziektes veroorzaken voetproblemen. Denk aan diabetes of reuma. Met de opleiding Medisch Pedicure van Instituut Thomas bied jij hulp!

Wat leer je bij de opleiding Medisch Pedicure?

Iedere cliënt heeft weer andere problemen met de voet. Er bestaat dus niet maar één oplossing. Het is de kunst om voor iedereen de juiste behandeling te vinden. Daarom leer je bij de pedicure opleiding verschillende specialistische technieken, zoals anti-druk technieken, nagelbeugel- en orthesetechnieken en nagelregulatie. Maar de opleiding bereid je ook voor op het leiden van een eigen bedrijf. Zo krijg je onder andere vakken als administratie, computer boekhouden en ondernemen. En tijdens je stage zie je meteen hoe het er in de praktijk aan toegaat.

Diploma

Het officieel erkende MBO-diploma van Instituut Thomas

Als je slaagt voor deze opleiding van Instituut Thomas dan mag je het officiële MBO-diploma diploma in ontvangst nemen. Daarnaast is het ook nog mogelijk om een extra certificaat Voetreflexzone Massage te behalen. Met je diploma mag je je registreren bij het landelijke Kwaliteitsregister voor Pedicures (KRP). Dit zorgt meteen voor optimaal vertrouwen bij je toekomstige cliënten.

Toekomstperspectief

Aan het werk in de gespecialiseerde voetzorg

De pedicure opleiding maakt van jou een echte specialist in voetzorg. Een medisch pedicure is hoger en breder opgeleid dan een gewone pedicure. Natuurlijk weet je alles van gewone voetverzorging, maar daarnaast ben je ook gemachtigd om bepaalde kwalen aan de voet te behandelen. Naast cliënten met reuma of diabetes behandel je ook spastische voeten, verwaarloosde voeten en voeten van ouderen. Voor elk probleem weet jij een passende behandeling zodat je cliënten weer wat verlichting hebben. Na de opleiding aan Instituut Thomas heb je alle kennis in huis om als zelfstandig pedicure aan de slag te gaan.

Toelatingseisen

Voldoe jij aan de eisen voor deze opleiding?

Bij deze pedicure opleiding verdiep je je in de medische kant van het vak. Om je in te mogen schrijven, moet je al wel over de nodige basiskennis beschikken. Een diploma van de MBO-opleiding Voetverzorger/Pedicure (niveau 3) is dus verplicht.

Kosten

Voor de lessen van deze éénjarige pedicure opleiding betaal je rond de €5.000,-. Dit bedrag is exclusief boeken, materiaal en examen. Hiervoor ben je nog ongeveer €2.300,- kwijt.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Medisch Pedicure en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Instituut Thomas
Verwersstraat 51-53
5211 HT Den Bosch

Welke opleidingen kun je volgen bij Instituut Thomas?

Instituut Thomas is gespecialiseerd in opleidingen op het gebied van uiterlijke verzorging. Het maakt niet uit of je nu bezig wilt gaan met haar, make-up of nagels: bij Instituut Thomas vind je altijd een opleiding die bij je past! Instituut...

Lees meer over Instituut Thomas