Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Johan Cruyff Institute

Turn your passion for sport into your profession

Johan Cruijff - Oprichter Johan Cruyff Institute: “In mijn ervaring bezitten sporters een aantal specifieke kwaliteiten. Ze zijn bijvoorbeeld prestatie- en doelgericht. Met dergelijke kwaliteiten en de juiste opleiding, kunnen zij succesvolle professionals worden in de sportwereld. Niemand kan de belangen van de sport en de samenleving beter dienen dan iemand met het hart van een sporter."

johan cruijff over sportmanagement

Het Johan Cruyff Institute (Masters en cursussen) biedt, samen met de Cruyff Colleges (mbo) en Cruyff Universities (hbo) onderwijs in sportmanagement, sportmarketing, voetbal business en coaching.

In 1999 startte de Cruyff University Amsterdam met een hbo-opleiding sportmarketing voor 35 topsporters. Het doel was - en is - de studenten te helpen hun topsport te combineren met een studie van topkwaliteit, zodat zij optimaal kunnen presteren in zowel hun sport als in sport business. In 2014 hebben meer dan 6000 studenten van over de hele wereld een opleiding gevolgd binnen het academische ‘Cruyff netwerk’, dat bestaat uit Cruyff Institutes, Cruyff Universiteiten (hbo) en Cruyff Colleges (mbo). De opleidingen van het Cruyff Institute beslaan de vakgebieden sportmanagement, sportmarketing, voetbalmanagement en coaching.

Studieprogramma's online en on campus

Het brede portfolio is ontworpen door het Cruyff Institute om in elke fase van hun loopbaan tegemoet te komen aan de leerbehoeften van sporters, oud-sporters, coaches, sportmanagers en mensen met een passie voor sport. Het Cruyff Institute heeft daarnaast een e-learning platform ontwikkeld om studenten de gelegenheid te bieden op elk moment van de dag te studeren. Hierdoor ontstond ook de mogelijkheid om deelnemers wereldwijd online studies aan te bieden, aangezien de virtuele campus toegankelijk is vanaf elke plek ter wereld. Tenslotte verzorgt het Cruyff Institute ook cursussen voor sportorganisaties en het bedrijfsleven die de waarden en dynamiek van de sportwereld omarmen.

"Onze visie op sportmanagement is eigenlijk heel simpel", zegt Niels Meijer, manager van het Cruyff Institute in Amsterdam. "Net als oprichter Johan Cruijff, vinden we dat meer sporters sportorganisaties moeten leiden. Ze hebben respect voor de sport, ze denken anders omdat ze sport vanuit het perspectief van de sporter bekijken, en ze voegen hun waardevolle sportervaringen toe aan de kennis die ze via onze studieprogramma’s vergaren.

Uitgangspunten en methodologie in het onderwijs 

Het Cruyff Institute en de netwerkpartners hanteren een andere aanpak dan de meeste academische instellingen. De mix van topsporters en professionals uit de sportwereld stelt hen in staat hun unieke ervaringen te delen en veel van elkaar te leren. Alle programma's zijn 100% sport-georiënteerd. Het uitgangspunt is om betrokkenheid bij sport én studie te stimuleren en te ondersteunen, in plaats van het verplicht stellen van het fysiek bijwonen van lessen en examens op school. De studiebegeleiders en tutoren staan de studenten met veel individuele aandacht bij om hen zo door het programma te coachen.

“Studenten, docenten en alumni delen allemaal dezelfde passie voor sport”, vult Meijer aan, "En het is geweldig om te zien hoe relaties zich tijdens de studies en na het afstuderen ontwikkelen. Onze grote, groeiende internationale gemeenschap is in die zin een groot netwerk van persoonlijke, sociale en professionele relaties en haar invloed breidt zich uit in zowel de sportsector als het bedrijfsleven."

cruyff institute wereldwijd


Toon alle opleidingen van Johan Cruyff Institute Amsterdam

Opleidingen - Johan Cruyff Institute Amsterdam

Opleidingen Tijdsduur Plaats
Master in Coaching Amsterdam
Sport & Facility / Event Management Amsterdam

Bekijk alles

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Johan Cruyff Institute Amsterdam en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Categorieën

Economie en Bedrijf

   Management en Organisatie
   Toerisme en Recreatie

Gedrag en Maatschappij

   Sport en Beweging

Contactgegevens Johan Cruyff Institute Amsterdam

Johan Cruyff Institute Amsterdam

Johan Cruyff Institute Amsterdam
Laan der Hesperiden 118
1076 DX Amsterdam

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Johan Cruyff Institute Amsterdam? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's