Bekijk studentum.nl als: Mobiele site
Samenvatting
Amsterdam
1 jaar
   
HBO Master
Nederlands
Voltijd/Deeltijd
September

Over deze opleiding

Master in Coaching - Leer coachen volgens de visie van Johan Cruyff!

Deze master is ontworpen voor coaches, managers en leidinggevenden uit de sportwereld, die hun coachingsvaardigheden verder willen ontwikkelen. De Master is ook geschikt voor managers buiten de sport, die hun coachingsvaardigheden willen verdiepen via een aanpak vanuit de sport. Deze master wordt aangeboden in Amsterdam.

Master Sport Coach Johan Cruijff Institute

Foto: Frank Peereboom, coach bij Ajax en alumnus Master in Coaching

Het studieprogramma is gebaseerd op de visie van Johan Cruijff, waarin coaching meer is dan het toepassen van tactische en technische kennis. Het gaat om het managen van jezelf, de spelers/medewerkers, het team en de omgeving. In het programma gaan we uit van de persoonlijke achtergrond van elke deelnemer en de ontwikkeling van inzicht in jezelf als coach of manager in sport en business. Uitgangspunt van coachen is dat je vervolgens dit inzicht inzet bij de begeleiding van anderen..

Wat leer je tijdens deze master?

De nadruk van het coaching programma ligt op zelfkennis en zelfontwikkeling. Je krijgt inzicht in je sterktes en verbeterpunten als coach en die van je sporters / werknemers om hun beter te begrijpen en vervolgens beter te laten presteren.

Gedurende de Master in Coaching maak je zowel groeps- als individuele opdrachten. Via een ‘learning-by-action’ methodologie word je door de docenten gestimuleerd tot actieve deelname. Het programma omvat multidisciplinaire activiteiten, case studies, coach gesprekken en ervaringsleren.

Gedurende de opleiding krijg je begeleiding van een persoonlijke coach. Deze coach zal jou ondersteunen bij je persoonlijke ontwikkeling en bij het realiseren van jouw doelstellingen. Je krijgt inzicht in de eigenschappen van sporters om hun beter te begrijpen en dus beter te laten presteren. Je krijgt inzicht in je sterktes als coach, die je tijdens het programma verder ontwikkeld.

Na afronding van het programma:

  • Heb je geleerd te reflecteren op je eigen handelen
  • Weet je hoe je een succesvol coachgesprek moet voeren
  • Heb je effectieve presentatievaardigheden ontwikkeld
  • Weet je hoe je spelers/medewerkers in verschillende situaties moet coachen
  • Ben je bewust van je eigen coachstijl
  • Heb je inzicht in leiderschap en coachprincipes
  • Heb je inzicht in diverse groepsprocessen en weet je hier succesvol mee om te gaan

Diploma

Diploma Master in Coaching

Na het succesvol doorlopen van het programma ontvang je het diploma "Master in Coaching" van het Johan Cruyff Institute.

afstuderen trainer-coach opleiding

Foto: Scene tijdens de afstudeerceremonie van de Master in Sports Management en de Master in Coaching

Toekomstperspectief

"Je kunt pas anderen managen, als je jezelf kunt managen" zei Johan Cruijff. Die gedacht drukt goed uit wat je met de Master in Coaching verwerft. Afgestudeerden aan de Master in Coaching hebben geleerd hun eigen coachingstijl verder te ontwikkelen. Ze weten waar een succesvolle coach aan moet voldoen, hoe zij dit succes kunnen behouden en hoe zij dit op een professionele en effectieve manier in de praktijk kunnen uitvoeren.

Na afloop van het coaching programma zijn de coaches / manager zich meer bewust van hun handelen, hebben zij hun coachingsvaardigehden verdiept en kunnen zij de geleerde coaching competenties effectief toepassen in hun werk.

sport coach voetbal club

Frank Peereboom, alumnus Master in Coaching, tijdens zijn werk als jeugdcoach bij AFC Ajax

Toelatingseisen

Toelatingseisen Master in Coaching

Om toegelaten te worden tot de Master in Coaching dien je in het bezit te zijn van:

  • Minimaal drie jaar professionele ervaring als (sport) coach of manager/leidinggevende.

Een intake-gesprek met de programmamanager maakt deel uit van de toelatingsprocedure om ervan verzekerd te zijn dat je persoonlijke en professionele achtergrond en je motivatie en ambities, in lijn zijn met de doelstellingen van het programma. Toegelaten deelnemers worden per e-mail op de hoogte gebracht, waarbij we tevens informatie verstrekken over de vervolgstappen in het inschrijvingsproces.

sportcoach johan cruijff institute

Foto: Docent-coach Henk Groener met student-coaches van wielrenploegen Giant-Shimano en Belkin

Kosten

Kosten opleiding Master in Coaching

Wil je meer weten over de kosten voor deze opleiding? Neem dan contact op met het Johan Cruyff Institute via het informatieaanvraagformulier.

Johan Cruyff Institute Amsterdam

Johan Cruyff Institute

Johan Cruijff - Oprichter Johan Cruyff Institute: “In mijn ervaring bezitten sporters een aantal specifieke kwaliteiten. Ze zijn bijvoorbeeld prestatie- en doelgericht. Met dergelijke kwaliteiten en de juiste opleiding, kunnen zij succesvolle professionals worden in de sportwereld. Niemand kan de belangen van...


Lees meer over Johan Cruyff Institute Amsterdam

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Master in Coaching en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Johan Cruyff Institute Amsterdam

Johan Cruyff Institute Amsterdam

Johan Cruyff Institute Amsterdam
Laan der Hesperiden 118
1076 DX Amsterdam

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Master in Coaching? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's