Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Biomedical Sciences

Maastricht University
Samenvatting
Maastricht
36 uur
   
WO Bachelor
Engels
Voltijd

Over deze opleiding

De bachelor Biomedical Sciences onderzoekt hoe het menselijke lichaam functioneert in het dagelijkse leven, bij ziekte, tijdens veroudering en bij het leveren van bijzondere (sport)prestaties.

De biologische processen die aan dit functioneren ten grondslag liggen worden bestudeerd op alle niveaus: moleculair, cellulair (van weefsels), op organenniveau en in het lichaam als geheel. Ook de invloed van diverse omgevingsfactoren zoals voeding en milieu op de gezondheid komt aan bod. De kennis die je binnen de opleiding opdoet, gebruik je om de gezondheid van de mens te verbeteren door bijvoorbeeld geneesmiddelen te ontwikkelen voor aandoeningen zoals kanker of hart- en vaatziekten.

Biomedical Sciences is een zó omvangrijk en gevarieerd vakgebied, dat het onmogelijk is om er echt alles over te weten. Precies daarom is deze bacheloropleiding niet alleen breed, maar ook heel flexibel opgezet. Jij kiest hier de thema's en opleidingsblokken die het beste passen bij jouw passie, talenten en ambities. Op deze manier word je grondig voorbereid op een uitdagende toekomst.

Het is een driejarig bachelorprogramma dat gegeven wordt in het Engels.

Toelaatbare profielen

VWO N&Gnatuurkunde VWO N&Tbiologie HBOpIn overleg

Toelatingseisen en aanmelding

Taaltoelatingseisen
IELTSoverallband6TOEFLpaperbased550TOEFLcomputerbased213TOEFLinternetbased80
Aanvullende vakeisen
Wiskunde, natuurkunde, scheikunde, biologie. Wanneer je niet voldoet aan de aanvullende eisen (deficiënt) t.a.v. de vakken wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie, moet je een aanvullend examen doen. Door middel van certificaten kun je dan aantonen dat je natuurkunde, scheikunde en biologie op vwo-niveau nieuwe stijl beheerst. Voor de vakken wiskunde, natuurkunde, scheikunde en biologie verwijzen we je naar de Centrale Commissies Voortentamens (http://www.ccvx.nl/) of naar Boswell Bèta (http://www.boswell-beta.nl/). Duitse studenten kunnen er ook voor kiezen het zogenoemde Vorsemester aan het Rheinische Bildungszentrum in Keulen (http://www.rbz-koeln.de/ifbm/content/vorsemester_medizin_koeln/) af te ronden, waarbij biologie, natuurkunde en scheikunde worden getoetst.

Taaltoelatingseisen
Bij deze bacheloropleiding is Engels de voertaal. Je moet het Engels daarom goed beheersen. Je hoeft geen aanvullend bewijs van je beheersing van het Engels te leveren, als je voldoet aan een van de volgende criteria: * Engels is je moedertaal * Je hebt je middelbare school afgerond in een EU/EER-land * Je hebt je vooropleiding gevolgd in een land waar Engels de nationale taal is en de voertaal in het onderwijs (Australië, Canada, Ierland, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk of de Verenigde Staten) Als je niet aan een van deze voorwaarden voldoet, dan moet je bewijzen dat je het Engels goed beheerst. Dit doe je met een IELTS-, een TOEFL-, of een Cambridge-test. De vereiste scores zijn: * IELTS-test: totaalscore minimaal 6 * TOEFL-test: totaal, paper-based minimum score 550 * TOEFL-test: totaal, internet-based minimum score 80 * TOEFL-test: totaal, computer-based minimum score 213 * Cambridge: FCE, minimum grade C Je moet zelf je aanmelding voor een van deze tests regelen. Doe dit op tijd. Het kan enige tijd duren voordat je de uitslag krijgt.

Vooropleiding
A non-Dutch diploma that is equivalent to the Dutch vwo diploma. If you are not admissable based on your diploma and you are at least 21 years old at the start of the study programme, you can still qualify by passing the entrance exam. To qualify for this, you have to proof your command of the English language, physics, chemistry, biology and mathematics on Dutch vwo level new style by means of certificates in these subjects.

Diploma

BSc

Evenementen

10/13/2018 Open dag
Nieuwsgierig naar de meest internationale universiteit van Nederland en haar unieke onderwijsmethode? Kom dan naar de Bachelor Open Dag van de Universiteit Maastricht!

2/9/2019 Open dag
Nieuwsgierig naar de meest internationale universiteit van Nederland en haar unieke onderwijsmethode? Kom dan naar de Bachelor Open Dag van de Universiteit Maastricht!

Kosten

2018 instellingstarief10000 EUR2018 niet-EU/EER studenten10000 EUR2018 wettelijk tarief2060 EUR

Maastricht University

Maastricht University

Faculteiten Maastricht University

De Universiteit Maastricht (UM) werd op 9 januari 1976 opgericht als de Rijksuniversiteit Limburg (RL), een door het rijk bekostigde instelling voor wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Om het internationale karakter van de universiteit te benadrukken werd in 2008 de naam...


Lees meer over Maastricht University

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Biomedical Sciences en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Maastricht University

Maastricht University

Minderbroedersberg 4-6
6211 LK Maastricht

 Bekijk telefoonnummer


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Biomedical Sciences? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's