WO Bachelor

Biomedical Sciences

Maastricht University, In Maastricht
Tijdsduur
36 uur
Taal
Engels
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Taal
Engels
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De bachelor Biomedical Sciences onderzoekt hoe het menselijke lichaam functioneert in het dagelijkse leven, bij ziekte, tijdens veroudering en bij het leveren van bijzondere (sport)prestaties.

De biologische processen die aan dit functioneren ten grondslag liggen worden bestudeerd op alle niveaus: moleculair, cellulair (van weefsels), op organenniveau en in het lichaam als geheel. Ook de invloed van diverse omgevingsfactoren zoals voeding en milieu op de gezondheid komt aan bod. De kennis die je binnen de opleiding opdoet, gebruik je om de gezondheid van de mens te verbeteren door bijvoorbeeld geneesmiddelen te ontwikkelen voor aandoeningen zoals kanker of hart- en vaatziekten.

Biomedical Sciences is een zó omvangrijk en gevarieerd vakgebied, dat het onmogelijk is om er echt alles over te weten. Precies daarom is deze bacheloropleiding niet alleen breed, maar ook heel flexibel opgezet. Jij kiest hier de thema's en opleidingsblokken die het beste passen bij jouw passie, talenten en ambities. Op deze manier word je grondig voorbereid op een uitdagende toekomst.

Het is een driejarig bachelorprogramma dat gegeven wordt in het Engels.

Diploma

BSc

Kosten

2018 instellingstarief10000 EUR2018 niet-EU/EER studenten10000 EUR2018 wettelijk tarief2060 EUR
Maastricht University
Minderbroedersberg 4-6
6211 LK Maastricht

Faculteiten Maastricht University

De Universiteit Maastricht (UM) werd op 9 januari 1976 opgericht als de Rijksuniversiteit Limburg (RL), een door het rijk bekostigde instelling voor wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Om het internationale karakter van de universiteit te benadrukken werd in 2008 de naam...

Lees meer over Maastricht University