WO Master

Forensica, Criminologie en Rechtspleging

Maastricht University, In Maastricht
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In de master Forensica, Criminologie en Rechtspleging leer je wat verschillende forensische wetenschappen betekenen voor de strafrechtelijke opsporing en bewijsvoering.

Wanneer je als jurist in de strafrechtspleging wilt gaan werken, is het van steeds groter belang dat je naast je juridische bagage ook beschikt over kennis van verschillende forensische disciplines. Het maakt daarbij geen verschil of je advocaat, officier van justitie, rechter of beleidsmedewerker wilt worden. In de master Forensica, Criminologie en Rechtspleging leer je wat verschillende forensische wetenschappen betekenen voor de strafrechtelijke opsporing en bewijsvoering. Zo komen in de opleiding aan de orde:

*Forensische psychologie
*Forensische accountancy
*Forensische geneeskunde

Een multidisciplinaire benadering van misdaad en strafrechtspleging staat centraal in deze master. Deze aanpak geeft je een beter begrip van en dieper inzicht in de strafrechtspleging. Je kijkt steeds vanuit een andere discipline naar criminaliteit en het verkrijgen van bewijs.

Deze opleiding wordt ook in het Engels aangeboden: Forensics, Criminology and Law:
http://www.maastrichtuniversity.nl/web/Faculties/FL/ForensicsCriminologyAndLaw.htm

Diploma

LLM

Kosten

2018 instellingstarief13000 EUR2018 niet-EU/EER studenten13000 EUR2018 wettelijk tarief2060 EUR
Maastricht University
Minderbroedersberg 4-6
6211 LK Maastricht

Faculteiten Maastricht University

De Universiteit Maastricht (UM) werd op 9 januari 1976 opgericht als de Rijksuniversiteit Limburg (RL), een door het rijk bekostigde instelling voor wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Om het internationale karakter van de universiteit te benadrukken werd in 2008 de naam...

Lees meer over Maastricht University