WO Master

Kunst, cultuur en erfgoed / Arts and Heritage (label: Kunst- & Cultuurwetenschappen)

Maastricht University, In Maastricht
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

De hoofdbegrippen Kunst, Cultuur en Cultureel erfgoed worden bestudeerd als uitdrukkingen uit het verleden en heden. De Master omvat hedendaagse en historische kunst- en cultuuruitingen.

Wat is de wetenschappelijke en maatschappelijke betekenis van kunst, cultuur en erfgoed? Waarom worden sommige kunstwerken, cultuuruitingen, gebruiken en objecten uit het verleden wel gewaardeerd en andere niet? Vind jij het interessant om op zoek te gaan naar de antwoorden op deze vragen en heb je een passie voor kunst en cultureel erfgoed, dan is deze masteropleiding iets voor jou!

In deze opleiding - die zowel in het Nederlands als in het Engels wordt gegeven - ontdek je welke academische en professionele kennis en vaardigheden je nodig hebt om een goede beleidsmaker, kunstmanager, museumeducator of conservator te zijn. Je benadert kunst en cultureel erfgoed vanuit verschillende perspectieven en krijgt veel mogelijkheden om je eigen master op maat samen te stellen. De masteropleiding Kunst, Cultuur en Erfgoed is een interdisciplinaire en, op de professionele praktijk georiƫnteerde opleiding. Je bestudeert de definitie, betekenis en grenzen van de begrippen kunst, cultuur en cultureel erfgoed.
Daarnaast leer je professionele en academische vaardigheden die nodig zijn voor het ontwikkelen, organiseren, uitvoeren en beoordelen van culturele projecten en programma's.

Diploma

MA

Kosten

2018 instellingstarief13000 EUR2018 niet-EU/EER studenten13000 EUR2018 wettelijk tarief2060 EUR
Maastricht University
Minderbroedersberg 4-6
6211 LK Maastricht

Faculteiten Maastricht University

De Universiteit Maastricht (UM) werd op 9 januari 1976 opgericht als de Rijksuniversiteit Limburg (RL), een door het rijk bekostigde instelling voor wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Om het internationale karakter van de universiteit te benadrukken werd in 2008 de naam...

Lees meer over Maastricht University