Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Kunst, cultuur en erfgoed / Arts and Heritage (label: Kunst- & Cultuurwetenschappen)

Maastricht University
Samenvatting
Maastricht
12 uur
   
WO Master
Voltijd

Over deze opleiding

De hoofdbegrippen Kunst, Cultuur en Cultureel erfgoed worden bestudeerd als uitdrukkingen uit het verleden en heden. De Master omvat hedendaagse en historische kunst- en cultuuruitingen.

Wat is de wetenschappelijke en maatschappelijke betekenis van kunst, cultuur en erfgoed? Waarom worden sommige kunstwerken, cultuuruitingen, gebruiken en objecten uit het verleden wel gewaardeerd en andere niet? Vind jij het interessant om op zoek te gaan naar de antwoorden op deze vragen en heb je een passie voor kunst en cultureel erfgoed, dan is deze masteropleiding iets voor jou!

In deze opleiding - die zowel in het Nederlands als in het Engels wordt gegeven - ontdek je welke academische en professionele kennis en vaardigheden je nodig hebt om een goede beleidsmaker, kunstmanager, museumeducator of conservator te zijn. Je benadert kunst en cultureel erfgoed vanuit verschillende perspectieven en krijgt veel mogelijkheden om je eigen master op maat samen te stellen. De masteropleiding Kunst, Cultuur en Erfgoed is een interdisciplinaire en, op de professionele praktijk georiënteerde opleiding. Je bestudeert de definitie, betekenis en grenzen van de begrippen kunst, cultuur en cultureel erfgoed.
Daarnaast leer je professionele en academische vaardigheden die nodig zijn voor het ontwikkelen, organiseren, uitvoeren en beoordelen van culturele projecten en programma's.

Toelaatbare profielen

academicbachelor• a bachelor’s degree from a relevant academic field and/or a CV indicating relevant working experience academicmaster• a bachelor’s degree from a relevant academic field and/or a CV indicating relevant working experience

Toelatingseisen en aanmelding

Taaltoelatingseisen
CAEA2CPEA2IELTSoverallband6.5IELTSwriting6.5TOEFLpaperbased575TOEFLcomputerbased232TOEFLinternetbased90
Instaptoets
Toelatings questionnaire

Vooropleiding
een relevant vakgebied, bij voorkeur geschiedenis, kunstgeschiedenis, archeologie of cultuurwetenschappen. Als je een graad in de sociale wetenschappen, rechten of economie, of een ander bachelordiploma hebt, kun je je eveneens aanmelden.

Werkervaring
Relevante werkervaring is een pré

Diploma

MA

Evenementen

11/17/2018 Open dag
Experience Maastricht University: find out more about one of the most international universities in Europe, immerse yourself in your programme of choice, and explore our beautiful city.

3/16/2019 Open dag
Experience Maastricht University: find out more about one of the most international universities in Europe, immerse yourself in your programme of choice, and explore our beautiful city.

Kosten

2018 instellingstarief13000 EUR2018 niet-EU/EER studenten13000 EUR2018 wettelijk tarief2060 EUR

Maastricht University

Faculteiten Maastricht University

De Universiteit Maastricht (UM) werd op 9 januari 1976 opgericht als de Rijksuniversiteit Limburg (RL), een door het rijk bekostigde instelling voor wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Om het internationale karakter van de universiteit te benadrukken werd in 2008 de naam...


Lees meer over Maastricht University

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Kunst, cultuur en erfgoed / Arts and Heritage (label: Kunst- & Cultuurwetenschappen) en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Maastricht University

Maastricht University

Minderbroedersberg 4-6
6211 LK Maastricht

 Bekijk telefoonnummer


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Kunst, cultuur en erfgoed / Arts and Heritage (label: Kunst- & Cultuurwetenschappen)? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's