Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

WO Bachelor Biomedische Wetenschappen

Maastricht University
Samenvatting
Maastricht
3 jaar
   
WO Bachelor
Nederlands
Voltijd

Over deze opleiding

De opleiding Biomedische Wetenschappen onderzoekt hoe het menselijk lichaam functioneert in het dagelijks leven, bij ziekte, tijdens veroudering en bij het leveren van bijzondere prestaties. Cellen zijn eigenlijk razend ingewikkelde chemische fabriekjes die van binnenuit worden bestuurd door een complex stuurprogramma: de genetische code. De biomedische wetenschapper wil deze code begrijpen. Wat is leven werkelijk en hoe functioneren organismen op het meest fundamentele niveau? Je bestudeert genen, eiwitten en cellen en leert hoe moleculaire processen het functioneren van het totale organisme (ont)regelen.

Aangezien de mens niet los kan worden gezien van zijn omgeving, wordt ook aandacht besteed aan de invloed van diverse omgevingsfactoren zoals voeding en milieu op gezondheid. De kennis die je binnen de opleiding opdoet, gebruik je om de gezondheid van de mens te verbeteren door bijvoorbeeld geneesmiddelen te ontwikkelen voor aandoeningen zoals kanker of hart- en vaatziekten. Onze maatschappij heeft dringend behoefte aan mensen die de vertaalslag kunnen maken van moleculaire mechanismen naar gezondheid en ziekte van de mens.

Maastricht University

Faculteiten Maastricht University

De Universiteit Maastricht (UM) werd op 9 januari 1976 opgericht als de Rijksuniversiteit Limburg (RL), een door het rijk bekostigde instelling voor wetenschappelijk onderwijs en onderzoek. Om het internationale karakter van de universiteit te benadrukken werd in 2008 de naam...


Lees meer over Maastricht University

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in WO Bachelor Biomedische Wetenschappen en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Maastricht University

Maastricht University

Minderbroedersberg 4-6
6211 LK Maastricht

 Bekijk telefoonnummer

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over WO Bachelor Biomedische Wetenschappen? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's