HBO Bachelor

HBO Creditmanagement

Markus Verbeek Praehep, In Rotterdam (+6 locations)
Taal
Nederlands
Prijs
3.248 EUR
Studievorm
Deeltijd
Taal
Nederlands
Prijs
3.248 EUR
Studievorm
Deeltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Videopresentatie

Over deze opleiding

Professioneel creditmanagement leidt tot betere liquiditeit, meer rendement en een betere relatie met klanten. Dit is de basis voor succesvol ondernemen. Creditmanagement neemt bij veel bedrijven dan ook een steeds prominentere positie in. Bij creditmanagement draait het niet alleen om debiteurenbeheer, maar ook om risicobeperking van wanbetalers en het terugbrengen van de betalingstermijn. U krijgt in deze aantrekkelijke opleiding belangrijke basiskennis voor creditmanagement aangereikt en u gaat aan de slag met relevante juridische en financiële aspecten. Deze opleiding is op HBO-niveau en kan bovendien mogelijk ingebracht worden als vrijstelling in de HBO Bacheloropleiding Financial Services Management.

Aanpak en opzet

Tijdens deze opleiding volgt u 3 modules: Creditmanagement, Finance & riskmanagement voor creditmanagers en Juridische aspecten van creditmanagement. Met deze 3 modules raakt u volledig op de hoogte van alle belangrijke aspecten van creditmanagement. Zo ontwikkelt u in de module Creditmanagement de belangrijke basiskennis van creditmanagement. U leert over debiteurenbeleid, kredietwaardigheid, kredietverzekeringspolissen en factoring en crediteuren. Deze basiskennis van creditmanagement is bijzonder waardevol. Tijdens deze opleiding kijkt u ook naar de fiscale en juridische aspecten van creditmanagement. In de module Finance & riskmanagement voor creditmanagers gaat u aan de slag met financiële aspecten als financiële structuren, kapitalisatie, financiële reorganisatie en beheersing van beleggingsratio's. Naast deze financiële aspecten is de juridische kant ook van belang. Hoe ontstaan schulden, hoe werken incassoprocedures en wat houdt de Wet schuldsanering natuurlijke personen (Wsnp) in? Door de combinatie van de 3 modules leert u over alle relevante aspecten van creditmanagement. Dat maakt deze opleiding bijzonder waardevol. Tijdens de opleiding wordt u begeleid door ervaren topdocenten. De praktijkgerichte aanpak van Markus Verbeek Praehep maakt deze opleiding zeer interessant.

Diploma

U rondt de module Creditmanagement af met een moduleopdracht. De overige modules rondt u af met een schriftelijk examen. Behaalt u voor alle onderdelen een voldoende, dan ontvangt u het diploma 'HBO Creditmanagement' van Markus Verbeek Praehep. Deze opleiding biedt mogelijk vrijstelling in de HBO Bachelor Financial Services Management van Hogeschool NCOI, businesspartner van Markus Verbeek Praehep.

Toelatingseisen

Deze opleiding Creditmanagement is bedoeld voor financiële professionals die zich op HBO-niveau willen specialiseren in creditmanagement. Denk hierbij aan bijvoorbeeld debiteurenbeheerders, creditmanagers of creditcontrollers.

Kosten

De kosten zijn exclusief eventuele locatie- en arrangementskosten. Deze kosten zijn afhankelijk van de gekozen variant.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in HBO Creditmanagement en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Markus Verbeek Praehep
Marathon 7
1213 PD Hilversum

Accountants, payroll professionals, fiscalisten, salarisadministrateurs en controllers staan meer dan ooit in de schijnwerpers. Tegen de achtergrond van maatschappelijk wantrouwen, onrustige financiƫle markten, woekerproducten en bonusculturen schuiven zij steeds verder naar voren als 'de nieuwe zekerheid'. Zij zijn de betrouwbare...

Lees meer over Markus Verbeek Praehep