HBO Bachelor

Academische lerarenopleiding

Marnix Academie, In Oudenoord 325
Tijdsduur
4 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
4 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Academische lerarenopleidingAcademische paboAcademische lerarenopleiding (PABO)

De Academische lerarenopleiding aan de Marnix Academie is iets voor jou als jij kinderen graag wilt begeleiden bij hun ontdekking van de wereld. Door niet alleen maar voor de klas te staan, maar ook door het onderwijs te verbeteren.

De Academische PABO is ontstaan door de groeiende vraag in het basisonderwijs naar leraren met academisch werk- en denkniveau, die in staat zijn om in te spelen op complexe en actuele situaties in het onderwijs.

Over de academische lerarenopleiding (PABO)

De PABO opleiding bereid studenten voor op een bijzondere rol in het basisonderwijs: je wordt leraar met een ‘plus’. Oftewel een leraar basisonderwijs die goed met kinderen om kan gaan en ruime kennis van alle vak- en vormingsgebieden in het basisonderwijs heeft. Daarnaast heb je ook ruime ervaring in het doen van onderzoek en in het ontwerpen van onderwijs.

Hiermee ga je aan de slag met verdiepend theoretisch of praktisch onderzoek gecombineerd met het ontwerpen van onderwijs want de focus ligt op research & designatelier. Tegelijk doe je alle kennis en vaardigheden op die je nodig hebt om in de praktijk van het basisonderwijs te kunnen functioneren.

Tijdens de lerarenopleiding basisonderwijs wordt veel inzet van studenten verwacht. Je ontwerpt en onderzoekt onderwijsactiviteiten bovendien publiceer je ook artikelen en presenteer je de resultaten van het onderzoek en ontwerp op basisscholen. Met de nieuwste inzichten onderzoek je met je mede-studenten en de docenten hoe kinderen van elkaar kunnen verschillen en welke betekenis de eigenheid van ieder kind heeft. Want hoe meer je van kinderen begrijpt, hoe leuker en uitdagender het is om hen les te geven.

Om te ontdekken hoe afwisselend het basisonderwijs is, ga je de eerste maanden op bezoek bij verschillende basisscholen. Daarnaast doe je praktijkervaring op door les te geven aan een stageklas.

Toekomstperspectief

Masteropleiding

In de opleiding is een universitaire premaster opgenomen. Dat betekent dat je zonder extra studiejaar na de Academische lerarenopleiding direct aan een universitaire masteropleiding Onderwijskunde kunt beginnen. Je kunt natuurlijk ook voor een doorstroom in hbo-masters kiezen. De Marnix Academie biedt er drie aan: Special Educational Needs (SEN), Leren en Innoveren (MLI) en Educational Leadership (MEL).

Toelatingseisen

Toelatingseisen Academische lerarenopleiding (PABO)

  • Je kunt je aanmelden voor de Academische lerarenopleiding aan de Marnix Academie wanneer je vwo-werk- en denkniveau hebt. Dat betekent dat je in het bezit bent van een vwo-diploma.
  • Heb je een havo- diploma, dan moet je door middel van een toets bewijzen dat je over het vereiste niveau beschikt.
  • Voor iedereen geldt een intakeprocedure om na te gaan of je op je plek zult zijn in deze opleiding.

Kosten

Kosten voor de academische PABO

Wil jij graag meer weten over de kosten voor de Academische lerarenopleiding?

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Academische lerarenopleiding en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Marnix Academie
Vogelsanglaan 1
3571 ZM UTRECHT

De Marnix Academie in Utrecht is een gespecialiseerde hogeschool die zich uitsluitend richt op de opleiding en de verdere professionalisering van leraren in het basisonderwijs. De Marnix Academie is een pabo, die naast de bacheloropleiding in voltijd en deeltijd en...

Lees meer over Marnix Academie