Verkorte deeltijdopleiding PABO

Marnix Academie
Samenvatting
Oudenoord 325
2.5 - 3 jaar
   
HBO Bachelor
Nederlands
Deeltijd

Over deze opleiding

Verkorte deeltijdopleidinglerarenopleiding deeltijdVerkorte deeltijdopleiding PABO - Ben jij toe aan een carrière switch?

De verkorte deeltijdopleiding aan de Marnix Academie bestaat uit een majorfase en een minorfase. Je leert wat lesgeven inhoudt door les te geven in te praktijk. Daarom lopen studenten gedurende de hele studie een dag in de week stage.

Hoe ziet de lerarenopleiding deeltijd eruit?

In de majorfase geef je les aan kinderen in de onder- en bovenbouw, later in de minorfase kies je voor een bepaalde leeftijdsgroep.

De majorfase van de lerarenopleiding

In de majorfase wordt de didactiek van vakken zoals rekenen, Nederlands, Engels, geschiedenis, muziek bestudeerd omdat je daar zelf les in gaat geven. Daarnaast is er het LeerKracht programma. Het gaat over veranderingen en vernieuwingen in het onderwijs en de samenleving. LeerKracht leert je welke vaardigheden je moet beheersen om voor de klas te staan en wat je allemaal moet weten over basisschoolleerlingen.

De minorfase van de lerarenopleiding

Het tweede deel van de studie heet de minorfase en staat voor verdieping en specialisatie. Studenten volgen drie of vier minors, waarbij de minor onderwijszorg en een vakminor (taal, rekenen, et cetera) verplicht zijn. Aan het einde van de minorfase presenteer en verdedig je je porfolio.

Toekomstperspectief

Hoe ziet het leven er na Marnix uit?

Je kunt direct gaan werken, maar ook verder leren. Welke keuze je uiteindelijk zijn als jouw jaren bij Marnix Academie.
Het basisonderwijs heeft altijd behoefte aan goede leraren. Grote kans dat je dan ook een baan overhoudt aan je stageplaats.Toch is het tijdens je deeltijdopleiding slim om alvast aan je ‘profiel’ te werken om zo te laten zien waar je sterk in bent en je te onderscheiden. Dit kun je doen door bewust het pakket van je minors samen te stellen. Basisscholen zoeken leraren met specifieke kwaliteiten die voor hen interessantzijn. Het is natuurlijk handig als jij straks precies aan hun zoekvraag voldoet. Een diploma leraar basisonderwijs geeft je de bevoegdheid om onderwijs te geven aan alle groepen van het basisonderwijs. Ook in het speciaal basisonderwijs kun je met dit diploma terecht. Eenmaal een baan in het onderwijs gevonden? Dan is het belangrijk om te blijven leren en aan je eigen ontwikkeling te blijven werken. Via Marnix Onderwijscentrum (MOC) kun je jezelf verder professionaliseren. Na je studie aan onze academie kun je er ook voor kiezen om je verder te specialiseren. Bij Marnix Academie kun je verschillende masteropleidingen volgen:

  • Opleiding Speciale Onderwijszorg
  • Leren en Innoveren
  • Educational Leadership

Met Marnix ben je niet zomaar uitgeleerd!

Toelatingseisen

Toelatingseisen voor de Verkorte deeltijdopleiding PABO

Met een afgeronde hbo bachelor- of wo bachelor-opleiding ben je toelaatbaar. Op basis van deze afgeronde opleiding kun je vrijstellingen aanvragen waardoor het mogelijk wordt om de opleiding in  twee tot tweeënhalf jaar te doorlopen.

Heb je géén afgeronde hbo- of wo-opleiding maar wel een vwo-diploma, hbo-propedeuse of een wo-propedeuse, dan kom je in aanmerking voor een toelatingsassessment. Bij positief resultaat zijn deze studenten toelaatbaar voor de driejarige deeltijdopleiding.

Kosten

Kosten voor de lerarenopleiding Verkorte deeltijdopleiding PABO

Wil jij graag meer weten over de kosten voor de Verkorte deeltijdopleiding PABO?

Marnix Academie

De Marnix Academie in Utrecht is een gespecialiseerde hogeschool die zich uitsluitend richt op de opleiding en de verdere professionalisering van leraren in het basisonderwijs. De Marnix Academie is een pabo, die naast de bacheloropleiding in voltijd en deeltijd en...


Lees meer over Marnix Academie

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Verkorte deeltijdopleiding PABO en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Marnix Academie

Marnix Academie

Vogelsanglaan 1
3571 ZM UTRECHT

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Verkorte deeltijdopleiding PABO? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's