Allround DTP-er

Mediacollege Amsterdam, In Amsterdam
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3 BOL
Tijdsduur
3 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3 BOL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Videopresentatie

Over deze opleiding

Waarom de opleiding Allround DTP-er?
Elke media-uiting, of het nou een poster is, een advertentie, website of app, heeft als doel mensen iets mee te delen. Een mediavormgever bedenkt de uiting (tekst en afbeeldingen) maar daarna moet dit idee nog worden uitgewerkt tot een product. Ook moet het met software (zoals Photoshop, Illustrator, InDesign en Dreamweaver) op worden gemaakt zodat het gedrukt, geprint of online geplaatst kan worden. DTP staat voor Desk Top Publishing en is het voorbereiden, bewerken en opmaken van bestanden voor drukwerk en publicatie op internet.DTP-er Mediacollege Amsterdam

Als jij de spil in dit proces wilt zijn, dan kun je de opleiding Allround DTP-er op niveau 3 volgen. Je krijgt dan de perfecte opstap en de noodzakelijke basis voor als je verder wilt in dit vak. De (grafi)media- en communicatiebranches zijn in beweging. Steeds vaker worden media-uitingen via verschillende media tegelijk gedaan (crossmediaal). Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tv-programma waarop je kunt reageren via een website of app. Ook wordt de snelheid steeds belangrijker bij het overbrengen van een boodschap. De kennis en vaardigheden die nodig zijn voor het uitwerken van deze media-uitingen leer je in de opleiding Allround DTP-er.

De opleiding
In de eerste maanden van de opleiding leer je hoe grafische producten tot stand komen. Daarna leer je hoe je deze moet voorbereiden en opmaken. Ook de realisatie van websites en apps maakt deel uit van de opleiding. Je leert alle ins en outs van verschillende softwareprogramma's om tekst en beeld te bewerken voor diverse toepassingen. Aan jou de taak om deze onderdelen te combineren tot een mooie lay-out en een technisch verantwoord product. In het derde en tevens laatste jaar ga je op stage om praktijkervaring op te doen.

Beroepshouding
De Allround DTP-er heeft technische kennis en vaardigheden nodig. Je moet gevoel hebben voor kwaliteit en nauwkeurig kunnen werken. Verder ben je oplossingsgericht en kun je flexibel omgaan met tussentijdse wijzigingen. Onder tijdsdruk kunnen werken is een pre. Je werkt zelfstandig, maar overlegt tegelijk veel met je opdrachtgever.

Heb je de opleiding Medewerker creatieve productie op niveau 2 in de richting DTP afgerond?
Dan kun je verder leren in de opleiding Allround DTP-er op niveau 3. Je studie duurt dan nog één tot twee jaar. Medewerker creatieve productie is een tweejarige praktische opleiding op het gebied van dtp, sign, print en productpresentatie.

In het kort: wat ga je leren?
• Voorbereiden en opmaken van gedrukte en digitale media
• Alle ins en outs van softwareprogramma’s om tekst en beeld te bewerken
• Hoe het werkt in de praktijk door stage te lopen

Toekomstperspectief

Werken of doorstuderen?
Ben je klaar met je opleiding tot Allround DTP-er, dan kun je direct aan de slag als DTP-er of websitebouwer bij een reclame-, ontwerp- of webdesignbureau, een copyshop of drukkerij. Wil je doorstromen naar de niveau 4-opleiding Mediavormgever, dan kan dat. Je studie duurt dan nog twee jaar.

Toelatingseisen

Minimaal vmbo-kb.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Allround DTP-er en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Mediacollege Amsterdam
Contactweg 36
1014 AN Amsterdam

Mediacollege Amsterdam (Ma) is een vakschool voor de media. Kies je voor Ma, dan kom je op een praktijkgerichte opleiding. Ma biedt creatieve, technische, interactieve, management- en productieopleidingen op mbo-niveau. Je wordt voorbereid op een baan in de media. Je...

Lees meer over Mediacollege Amsterdam