Allround Signmaker

Mediacollege Amsterdam
Samenvatting
Amsterdam
1 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 3 BOL

Videopresentatie

Over deze opleiding

WSignmakeraarom de opleiding Allround Signmaker?
Signmakers ontwerpen en maken allerlei soorten signproducten. Het gaat om producten die je elke dag op straat en in gebouwen tegenkomt en die informatie verschaffen. Denk bijvoorbeeld aan bewegwijzering, reclameborden en spandoeken, maar ook naambordjes en autoreclame. De signmaker ontwerpt signproducten, bereidt deze digitaal voor, bedient apparatuur, werkt signproducten af en monteert het materiaal op locatie.

Signmaker is een dynamisch beroep met gevarieerde werkzaamheden. De ene dag verzorg je de belettering van een winkelgevel, de volgende dag maak je een spandoek of een beursstand voor een internationale onderneming. Dus wil je in de toekomst een creatieve en gevarieerde baan, dan is de opleiding Allround Signmaker misschien iets voor jou. Je kunt deze eenjarige opleiding op niveau 3 volgen als je al bent opgeleid tot Medewerker Sign op niveau 2 of tot Medewerker creatieve productie in de richting Sign op niveau 2.

De opleiding
Als Allround Signmaker maak je niet alleen signproducten maar ontwerp je die ook. En je geeft leiding aan projecten. Tijdens de opleiding verdiep je je vaardigheden en ga je meer leren over leidinggeven, organiseren en plannen. Het grote verschil met niveau 2 is dat je zelf gaat ontwerpen en verantwoordelijk wordt voor het project.

Beroepshouding
Als Signmaker overleg je veel met je collega's en anderen, zoals vormgevers en opdrachtgevers. Je moet nauwkeurig zijn, flexibel kunnen omgaan met tussentijdse wijzigingen en in staat zijn om onder tijdsdruk te werken. Vaktechnische kennis en organisatorische kwaliteiten zijn van groot belang.

Heb je de opleiding Medewerker creatieve productie op niveau 2 in de richting Sign afgerond?
Dan kun je verder leren in de opleiding Allround Signmaker op niveau 3. Je studie duurt dan nog één tot twee jaar. Medewerker creatieve productie is een tweejarige praktische opleiding op het gebied van dtp, sign, print en productpresentatie.

Wat ga je leren?
• Ontwerpen en bewerken van logo’s, teksten en afbeeldingen
• Alles over typografie, kleurenleer en materialen
• Printen, plotten, snijden, frezen en graveren

Toekomstperspectief

Werken of doorstuderen? 
Ben je klaar met je opleiding Allround Signmaker, dan kun je direct aan de slag bij gespecialiseerde signbedrijven of een zelfstandig ondernemerschap overwegen. Wil je nog verder leren, dan kan dat ook. Je kunt je specialiseren in de richting van ontwerpen en vormgeving en instromen in een niveau 4-opleiding op dit gebied.

Toelatingseisen

Je kunt deze eenjarige opleiding op niveau 3 volgen als je al bent opgeleid tot Medewerker Sign op niveau 2 of tot Medewerker creatieve productie in de richting Sign op niveau 2.

Mediacollege Amsterdam

Mediacollege Amsterdam (Ma) is een vakschool voor de media. Kies je voor Ma, dan kom je op een praktijkgerichte opleiding. Ma biedt creatieve, technische, interactieve, management- en productieopleidingen op mbo-niveau. Je wordt voorbereid op een baan in de media. Je...


Lees meer over Mediacollege Amsterdam

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Allround Signmaker en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Mediacollege Amsterdam

Mediacollege Amsterdam

Contactweg 36
1014 AN Amsterdam

 Bekijk telefoonnummer
www.ma-web.nl

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Allround Signmaker? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Studentenervaring
Maya, student Allround Signmaker

“Ik heb voor deze opleiding gekozen omdat ik met mijn handen werken het leukste vind. Op de middelbare school kregen we al vormgeven, zeefdrukken en met machines werken en daar wilde ik verder mee, dus koos ik voor Signmaker.”

Meer weten?

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's