Samenvatting
Amsterdam
4 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL

Videopresentatie

Over deze opleiding

Waarom de opleiding Audiovisueel?
In het dagelijks leven word je omringd door bewegend Audiovisueelbeeld in de vorm van commercials, trailers, leaders, bedrijfsfilms, internetfilms, videoclips en animaties. Dit is het werkveld van de audiovisueel professional.

De Randstad is bij uitstek een plek voor (jonge) audiovisuele bedrijven en ondernemers. De markt is nog steeds flink aan het groeien. Deze bedrijven zoeken zelfstandige hardwerkende jonge professionals gespecialiseerd in motion graphics, montage, compositing en camera. De opleiding Audiovisueel stoomt je hiervoor klaar.

De opleiding
Tijdens de opleiding Audiovisueel maak je kennis met het proces van het maken van een AV-product of een mix van AV met animatie. Je leert hoe je een idee kunt uitwerken, je leert de techniek achter camera, geluid en licht en je ontdekt de vele mogelijkheden in het nabewerken van geluid en bewegend beeld. Je leert 2D- en 3D-animeren. Daarnaast kom je alles te weten over het samenspel tussen creativiteit en techniek. Na anderhalf jaar ga je je specialiseren in de richting camera, compositing of creative. Dit duurt een jaar. Halverwege het derde jaar ga je een half jaar op stage. En ook in de eerste helft van het vierde jaar loop je stage (bij een nieuw bedrijf). Het laatste half jaar doe je examen.

Specialisaties
Camera: Je bent een bewuste kijker en luisteraar. Je leert de wensen van de opdrachtgever creatief en technisch vorm te geven in een AV-product. Je stelt daartoe een technisch plan op, zorgt ervoor dat de productie technisch gerealiseerd kan worden, bedient de camera en lost storingen op. Jouw taken zijn bijvoorbeeld: het toepassen van de juiste belichting, het creëren van het beeld en verzorgen van de geluidsopname. Daarnaast leer je zelfstandig items te maken als camjo (camerajournalist).

Compositing: Als compositor werk je in het brede gebied van animatie en post-productie. Zo leer je storyboarden, bewerk je ruw beeldmateriaal en combineer je dit met andere media. Je weet de beelden in een goed verhaal om te zetten en werkt samen met regisseur of producent. Naast het monteren leer je alles over special effects, kleurcorrectie, titels, logo's, 3D- en 2D-animatie, motion graphics, green screen en sound design.

Creative: Je bent een brainstormer, een verhalenverteller. Je leert hoe je je ideeën zowel creatief als technisch vormgeeft, hoe je de juiste doelgroep bereikt en hoe je met een storyboard en een plan van aanpak aan de opdrachtgever kan presenteren hoe het eindproduct gerealiseerd gaat worden. Je gaat je verdiepen in animatie, live action en mixed media. Tijdens projectweken leer je zelfstandig te werken, anderen aan te sturen en kun je jezelf verder profileren als professional.

Beroepshouding
Een AV-product vraagt om planning en samenwerking in een team. Daarnaast is de presentatie van een concept of product aan een opdrachtgever belangrijk. Je bent je daarom bewust van maatschappelijke trends en je blijft op de hoogte van de laatste (technische) ontwikkelingen. Het werk in de AV-sector kent onregelmatige werktijden, verschillende werkomstandigheden en diverse werklocaties. Daarom is het van belang dat je stressbestendig, flexibel en communicatief bent.

In het kort: wat ga je leren?
• Jezelf technisch, creatief en beroepsmatig ontwikkelen
• Creatief denken, filmen, monteren en bewerken
• Motion graphics, special effects, 3D-animatie

Toekomstperspectief

Werken of doorstuderen?
Na je opleiding Audiovisueel kun je aan de slag als junior cameraman, junior compositor of junior producer, of je kunt ervoor kiezen om te beginnen als zelfstandige. Je kunt werken bij/voor verschillende multimedia-, facilitaire- en audiovisuele bedrijven, reclamebureaus of webdesignstudio's. Maar je kunt ook doorstuderen. Je moet dan toelating doen voor een hogeschool, bijvoorbeeld de filmacademie (NFTA), de HKU of Willem de Kooning Academie.

Toelatingseisen

Minimaal vmbo-kb

Mediacollege Amsterdam

Mediacollege Amsterdam (Ma) is een vakschool voor de media. Kies je voor Ma, dan kom je op een praktijkgerichte opleiding. Ma biedt creatieve, technische, interactieve, management- en productieopleidingen op mbo-niveau. Je wordt voorbereid op een baan in de media. Je...


Lees meer over Mediacollege Amsterdam

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Audiovisueel en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Mediacollege Amsterdam

Mediacollege Amsterdam

Contactweg 36
1014 AN Amsterdam

 Bekijk telefoonnummer
www.ma-web.nl

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Audiovisueel? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Studentenervaring
Ruben, student Audiovisueel

“In mijn vrije tijd deed ik al wat met film. En nu leer ik hoe ik een heel audiovisueel product moet maken. Dus ik weet hoe ik met een camera om moet gaan, hoe ik goed kan belichten, hoe ik geluid kan opnemen, eigenlijk bijna alles van het hele spectrum dat je nodig hebt. Licht vind ik het leukst, daar wil ik ook echt wat mee gaan doen.”

Meer weten?

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's