Samenvatting
Amsterdam
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL

Videopresentatie

Over deze opleiding

Waarom de opleiding Filmacteur? 
De opleiding Filmacteur is de enige opleiding in Nederland waar je leert acteren voor de camera. Dat is anders dan spelen op toneel, want de camera registreert nuances en het kan altijd opnieuw als het moet. Het grootste verschil: je kunt het terugkijken, evalueren, herhalen en het wordt gemonteerd. Kortom, filmacteren is een ambacht.Filmacteur Mediacollege Amsterdam

In Amsterdam en omgeving is een groot deel van de Nederlandse film- en televisiewereld geconcentreerd en er is (in de AV-sector) steeds meer vraag naar mensen met kennis van en ervaring in camera-acteren. Daarbij wordt gezocht naar spelers die authentiek en geloofwaardig overkomen voor de camera (en microfoon). In deze tijd van reality-tv is de geloofwaardigheid van de personages namelijk steeds crucialer om een productie te laten slagen. Daar speelt de opleiding Filmacteur effectief op in: je leert allerlei technieken en vaardigheden waardoor je breed inzetbaar bent en natuurgetrouw overkomt. 

De opleiding 
Het eerste jaar van de opleiding is een oriëntatiejaar. Er wordt veel aandacht besteed aan je spel, stem, lichaam en theorie. In het tweede jaar ga je je camerabewustzijn verder uitdiepen en leer je regisseerbaar te zijn. Ook verwerf je je eerste stages. In het derde jaar volg je workshops van gastdocenten en loop je weer stage. Je speelt dan bijvoorbeeld in een speelfilm, soap, commercial, bedrijfsfilm en/of eindexamenfilm. In elk leerjaar zijn er samenwerkingsprojecten met studenten van andere opleidingen. Hierdoor krijg je inzicht in wat er bij een filmproductie komt kijken en word je een echte teamspeler.

Beroepshouding 
Drie eigenschappen staan centraal in de opleiding. Discipline, omdat een goede werkhouding essentieel is om je de vaardigheden van een acteur eigen te maken. Zelfbewustzijn heb je nodig om over te komen zoals je over wilt komen. En flexibiliteit zodat je multi-inzetbaar bent op een set of werkplek en je je ook hiermee kunt onderscheiden. Deze werkmentaliteit van studenten Filmacteur wordt door regisseurs en producenten als meerwaarde benoemd.

In het kort: wat ga je leren?
• Het ambacht filmacteren en bijhorende specialismes onder de knie krijgen
• Verdiepen van je spel door ontwikkeling van stem, lichaam en algemene kennis
• Met licht en kaders trainen voor de camera

Toekomstperspectief

Werken of doorstuderen?
Met de opleiding Filmacteur kun je werk vinden in de film- of tv-industrie. Je kunt ook werken voor bedrijfsfilms of films nasynchroniseren, radiocommercials inspreken, trainingsacteur of zelfs (met extra scholing) presentator worden. Alles hangt af van de verbreding van je mogelijkheden tijdens de opleiding. Doorstuderen kan ook. Met dit diploma kun je een hbo-opleiding op diverse academies volgen.

Toelatingseisen

• Acteertalent en écht commitment om professioneel filmacteur te worden
• Minimaal diploma vmbo-kb

Mediacollege Amsterdam

Mediacollege Amsterdam (Ma) is een vakschool voor de media. Kies je voor Ma, dan kom je op een praktijkgerichte opleiding. Ma biedt creatieve, technische, interactieve, management- en productieopleidingen op mbo-niveau. Je wordt voorbereid op een baan in de media. Je...


Lees meer over Mediacollege Amsterdam

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Filmacteur en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Mediacollege Amsterdam

Mediacollege Amsterdam

Contactweg 36
1014 AN Amsterdam

 Bekijk telefoonnummer
www.ma-web.nl

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Filmacteur? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Studentenervaring
Nancy, student Filmacteur

“Tijdens de opleiding leer je hoe je overkomt voor de camera en hoe je dat kunt beïnvloeden.  Als je zelf ergens in gelooft en je straalt dat uit, gelooft de kijker je ook. Daarvoor moet je heel veel oefenen. Het leukste vind ik de presentaties, waarin het echt wordt opgenomen. Dan zie je waar je het uiteindelijk voor doet.“

Meer weten?
Tariq Kasem, student Filmacteur

“Ik word op een professionele manier opgeleid tot filmacteur en drama-artiest. De begeleiding die we krijgen komt van hoogopgeleide docenten, van mensen uit het vak zelf, en daar leer je veel van.”

Meer weten?

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's