Samenvatting
Amsterdam
4 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL

Videopresentatie

Over deze opleiding

Game artistWaarom de opleiding Game artist?
Games zijn niet meer weg te denken en worden steeds belangrijker in ons leven. Naast de markt voor (entertainment)games ontstaan er steeds meer andere gebieden waar gametechnologie en gameprocessen worden toegepast. Denk aan simulaties of toepassingen voor bijvoorbeeld educatieve of medische doeleinden (applied games). De grens tussen een game en een applicatie vervaagt steeds meer.

Een game artist is de persoon die alles wat je ziet in een game bedenkt, ontwerpt en maakt. Dit is iets anders dan een gamedesigner die de game (het spel) bedenkt. Er zijn dan ook meer artists dan designers nodig. In een markt die zich zo snel ontwikkelt, biedt dit een gunstig vooruitzicht op een baan na het behalen van je diploma.

De opleiding
Als game artist word je in de eerste twee jaar breed opgeleid. In het eerste halfjaar leer je de art voor een game te bedenken (brainstormen en schetsen). Vervolgens leer je de art (visuals) uit te werken in 2D en met behulp van 3D-software. Daarna ga je deze animeren en voorzien van audio. De art moet vervolgens in de game terecht komen, dus leer je ook hoe je de game-onderdelen bij de programmeurs moet aanleveren volgens de technische specificaties. Later in het eerste jaar ga je bovenstaande toepassen in projecten. In het tweede jaar ga je je verder verdiepen en je kennis in steeds grotere projecten toepassen. Een game maak je meestal voor een klant, je leert dus steeds meer in kaders als tijd, doelgroep, markt en techniek te denken (de eisen aan art voor een mobile game zijn anders dan die voor een consolegame). In de eerste helft van het derde jaar start je met verdiepende opdrachten waarmee je laat zien op welk gebied jouw talent ligt. Vervolgens ga je een jaar op stage waarna je in het laatste halfjaar de opleiding afsluit met de Proeve van Bekwaamheid.

Beroepshouding
Tekentalent en creativiteit vormen de basis van de opleiding. Je bent bereid dit verder te ontwikkelen en (thuis) heel veel te oefenen. Ook kun je 'out of the box' denken en weet je hoe je je tijd goed moet plannen. Daarnaast is samenwerken van groot belang, omdat je een game samen met anderen maakt in een ontwikkelteam. Tijdens de opleiding bestaat zo'n team vaak uit studenten Game artist en Gamedeveloper. Soms komen daar nog studenten van de opleiding Mediamanager en/of studenten Geluidstechnicus bij.

In het kort: wat ga je leren?
• Bedenken, ontwerpen en produceren van art voor games
• Samen met medestudenten het gehele game-ontwikkelproces doorlopen 
• Een jaar stage lopen in de game-industrie

Toekomstperspectief

Werken of doorstuderen?
Met een afgeronde opleiding Game artist kun je aan de slag bij een bedrijf dat games of game-onderdelen ontwikkelt of zich bezighoudt met deelgebieden zoals animeren of het maken van 3D-models. Er is een groeiende groep studenten die de sprong waagt en voor zichzelf begint. Met een niveau 4-diploma kun je doorstromen naar het hbo, zoals een game-opleiding bij de HKU, HvA of NHTV. Uit de game-industrie horen we echter dat er steeds minder verschil wordt gezien tussen een hbo- en een mbo game art-student. Doorstromen naar een hbo voor weer een game art-opleiding is dus niet altijd logisch. Aangezien de ontwikkelingen zo snel gaan, stromen er ook studenten door naar opleidingen die ogenschijnlijk (nu nog) ver af liggen van de industrie (zoals communicatie-, marketing-en filmopleidingen).

Toelatingseisen

Minimaal vmbo-kb.

Mediacollege Amsterdam

Mediacollege Amsterdam (Ma) is een vakschool voor de media. Kies je voor Ma, dan kom je op een praktijkgerichte opleiding. Ma biedt creatieve, technische, interactieve, management- en productieopleidingen op mbo-niveau. Je wordt voorbereid op een baan in de media. Je...


Lees meer over Mediacollege Amsterdam

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Game artist en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Mediacollege Amsterdam

Mediacollege Amsterdam

Contactweg 36
1014 AN Amsterdam

 Bekijk telefoonnummer
www.ma-web.nl

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Game artist? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Studentenervaring
Noa, student Game artist

“Als Game artist kun je zoveel kanten op. Het is heel leuk om mensen met games te entertainen, maar je kunt mensen ook dingen leren en helpen te revalideren door middel van games. Misschien wil ik later wel die kant op, met serious games die bestuurd worden door hersengolven. Of mijn eigen bedrijf starten. Maar eerst meer ervaring opdoen in de industrie!”

Meer weten?

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's