Samenvatting
Amsterdam
3 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL

Videopresentatie

Over deze opleiding

MediamanagerWaarom de opleiding Mediamanager?
De opleiding Mediamanager is uitdagend en sluit naadloos aan op de beroepspraktijk. De mediabranche is een snel veranderende bedrijfstak met verschillende sectoren. Tijdens je opleiding maak je kennis met de manier van werken in de sectoren Game, AV, Print, Web en Evenementen. Je volgt projectmatig onderwijs waarin je samen met medestudenten en studenten van andere opleidingen werkt aan bijvoorbeeld een evenement, tv-programma of magazine. Wanneer je de opleiding met succes afrondt, ben je breed inzetbaar binnen de vijf deelgebieden van de media. Je hebt dan ook een goede kans een baan te vinden in dit dynamische werkveld, bijvoorbeeld bij een reclame- en communicatiebureau, vormgeefstudio, webdesignbureau, multimediabedrijf, AV-productiebedrijf, uitgeverij of drukkerij. Het is een misverstand dat de rol van mediamanager als leidinggevend wordt gekenmerkt. De mediamanager verricht eerder als runner ondersteunde en organiserende taken binnen een organisatie.

 

De opleiding
De opleiding Mediamanager is een veelzijdige opleiding. Je krijgt door een breed scala aan opdrachten een compleet beeld van de beroepspraktijk. Hoe het is in deze praktijk kun je tijdens het tweede leerjaar ervaren door een periode stage te gaan lopen bij een bedrijf. Je kunt je kennis verder uitbreiden door het volgen van keuzedelen. Dit kan op het gebied van mediaproductie en/of management.

De opleiding is verdeeld in vijf fasen. In de eerste fase in het eerste leerjaar oriënteer je je op het vakgebied. Halverwege het eerste jaar start de tweede fase, de basistraining voor je opleiding. In de derde fase, in het begin van het tweede leerjaar, verdiep je je verder in het vakgebied. In leerjaar 3 loop je het grootste deel van het schooljaar stage, dit is de vierde fase van je opleiding. Je rondt je studie af in de vijfde fase met het eindexamen.

Een greep uit de lesopdrachten: collegetours organiseren met gasten uit de verschillende mediasectoren, je eigen magazine en radioprogramma maken, een schoolevenement organiseren, productieleider zijn bij een korte speelfilm en een game in de markt zetten. Kortom: de rol van Mediamanager wordt breed getraind binnen de verschillende mediasectoren.

Beroepshouding
Van de toekomstige Mediamanager wordt verwacht dat hij stressbestendig, flexibel en leergierig is. Goede communicatieve eigenschappen zijn noodzakelijk, gezien alle partijen waar hij contact mee heeft. Hij is een teamspeler, die met de betrokken medewerkers de gewenste resultaten weet te boeken. Klantgerichtheid en kostenbewust werken zijn hierbij eveneens van belang. Ook moet hij op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen in de mediabranche.

In het kort: wat ga je leren?
• Kennis vergaren over productieprocessen in de sectoren Game, AV, Print, Web en Evenementen. 
• Crossmediaal te werk gaan met veel verschillende opdrachten
• Organiserende en ondersteunen taken verrichten

Toekomstperspectief

Werken of doorstuderen?
Na de opleiding Mediamanager kun je aan de slag binnen een AV-productiebedrijf, de reclamebranche, een multimediabedrijf, designbureau of evenementenbureau. Ook zijn er diverse doorstroommogelijkheden naar het hbo. Een voorbeeld hiervan is de opleiding Media en Entertainment Management.

Toelatingseisen

Minimaal vmbo-kb met economie.

Mediacollege Amsterdam

Mediacollege Amsterdam (Ma) is een vakschool voor de media. Kies je voor Ma, dan kom je op een praktijkgerichte opleiding. Ma biedt creatieve, technische, interactieve, management- en productieopleidingen op mbo-niveau. Je wordt voorbereid op een baan in de media. Je...


Lees meer over Mediacollege Amsterdam

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Mediamanager en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Mediacollege Amsterdam

Mediacollege Amsterdam

Contactweg 36
1014 AN Amsterdam

 Bekijk telefoonnummer
www.ma-web.nl

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Mediamanager? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Studentenervaring
Richard Schoot Uiterkamp, studen...

“Het regelen van dingen vind ik leuk. En je komt erachter hoe tv-programma's gemaakt worden, of hoe het werkt bij een echt tijdschrift. Dat maakt het erg interessant. Ik leer nu al hoe het er in de praktijk aan toegaat.”

Meer weten?
Marlous, student Mediamanager

“Deze opleiding is echt iets voor mij, want je leert veel over verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld hoe je een eigen tv-programma moet maken, een radioprogramma, tijdschrift en website, en ik ben nu bezig met een evenement organiseren. Dat laatste vind ik het leukste en daar wil ik ook in verder.”

Meer weten?

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's