Opleidingen met de studierichting Transport en Vervoer

Ben jij altijd nieuwsgierig naar wat er in een vrachtwagen zit? Zit je graag op de weg? Dan zijn de opleidingen in transport en vervoer wellicht iets voor jou en kun jij later ook vrachtwagenchauffeur, planner of machinist worden.
Weergave 1-48 van 48 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-48 van 48 resultaten

TransportOpleidingen in transport en vervoer

Opleidingen in transport en vervoer gaat over het vervoeren van goederen en mensen over de weg, over het water en in de lucht. Je kunt daarbij zelf aan het stuur willen zitten of goederen of mensen coördineren. Opleidingen als Piloot, chauffeur goederenvervoer, Maritiem Officier of Taxichauffeur laten je zelf sturen. Opleidingen als Logistics Management, Luchtvrachtmedewerker, Monteur NedTrain, Ocean Technology en Verkeersvlieger helpen met de vracht of transport of het navigeren van het materieel.

Welke banen kun je vinden na deze opleidingen?

Het transport over de gehele wereld gaat dag en nacht door. Daar zijn mensen voor nodig. Na de gevolgde opleidingen kun je bijvoorbeeld een Chauffeur Exceptioneel Transport worden om bijvoorbeeld een onderdeel van een brug te vervoeren. Rijschoolhouder, magazijnmedewerker, Medewerker Shipping, Heftruck chauffeur, lader/Losser, Marine Operator, koerier of supervisor Openbaar Vervoer kunnen ook tot de mogelijkheden behoren. Je kunt werken bij een transportafdeling van een bedrijf, bij een luchthaven of als klantendienst medewerker bij een koeriersbedrijf.

Welke vooropleiding heb je nodig voor de opleidingen in de transport?

Met een mbo, havo of vwo diploma kun je al aan deze opleidingen deelnemen. Daarnaast dien je over de volgende competenties te beschikken. Je moet kunnen regelen, organiseren en goed kunnen communiceren. Daarnaast moet je ook stressbestendig zijn want het kan zijn dat bij vertraging of file er reistijd ingehaald kan worden of dat er een pakket op het laatste moment nog verstuurd moet worden.

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's