Opleidingen met de studierichting Duits

Duits

Houd jij van Goethe, Bratwurst en speel jij graag met naamvallen? Kom je graag in Duitsland? Volg dan een opleiding of cursus in de Duitse taal. Je kunt daarna direct aan de slag in het internationale bedrijfsleven of als tolk.
Weergave 1-21 van 21 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-21 van 21 resultaten

Meer over Opleidingen met de studierichting Duits

De inhoud van de cursus en een opleiding

Een opleiding of een cursus in de Duitse taal is niet alleen de Duitse taal leren maar je ook onderdompelen in de Duitse cultuur, geschiedenis en literatuur. Bij een verkorte cursus van een jaar draait het meer om het vertalen en het leren spreken van de taal maar bij een langere opleiding gaat de kennis wat dieper in op de algehele normen en waarden in Duitsland. Je krijgt les in grammatica, leesvaardigheid, spreekvaardigheid en linguïstiek. Dat is ook belangrijk wanneer je in de toekomst internationaal zaken gaat doen met klanten in Duitsland. Je leert bijvoorbeeld om een Duitse klant nooit met Du aan te spreken. De Duitse etiquette is heel anders dan de Nederlandse handel en wandel en daarom zijn bijkomende vakken als de zeden en gewoonten van dat land heel belangrijk.

Direct aan het werk na een cursus of opleiding Duits

Na een cursus of opleiding kun je direct werk zoeken als bijvoorbeeld vertaler. Je kunt werk vinden bij bedrijven en zelfs bij de rechtbank. Je kunt ook als leraar Duits aan de slag. Verder vragen veel transportbedrijven naar planners en receptionisten die Duits spreken. Er zijn ook veel internationale bedrijven die om een medewerker in de klantendienst vragen die heel goed Duits kan spreken.

Wat heb je nodig voor deze opleiding?

Je bent gek op de Duitse literatuur en beroemde Duitse schrijvers zoals Bertold Brecht. Je bent geïnteresseerd in de Duitse cultuur. Voor een opleiding of taalcursus Duits is een mbo-4 diploma vaak genoeg en je kunt met een havo en vwo diploma al een opleiding of cursus volgen.

Duits studeren

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's