Bekijk studentum.nl als: Mobiele site
Samenvatting
Afstandsonderwijs
6 maanden
   
Cursussen & Trainingen
Zelfstudie
329 EUR
Op ieder moment

Duurzaam ondernemen

Steeds meer bedrijven raken bewust van de maatschappelijke verantwoordelijkheid van hun ondernemen. Bedrijven zoeken naar een evenwicht tussen sociale belangen, financieel-economische resultaten en milieu. Kortweg: People, planet en profit. Het blijkt namelijk mogelijk om geld te verdienen en tegelijkertijd rekening te houden met de wensen van mensen én dit ook nog eens klimaatneutraal of zelfs met een verbetering van het milieu.

Door de toenemende mate van deze bewustwording, raakt duurzaam ondernemen steeds meer in de belangstelling van zowel bedrijven als particulieren. Grote bedrijven als Heineken, Philips, Shell en Rabobank profileren zich op het gebied van duurzaam ondernemen. Dit komt tot uiting in hun communicatie, wijze van opereren en de verslaglegging. Maar ook het midden- en kleinbedrijf (MKB) wil laten zien dat men verantwoord omgaat met diensten en producten. Aan u de taak om ook bekend te geraken met maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Met de cursus Duurzaam Ondernemen leren we u wat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) precies is, wat u ermee kunt en hoe u dat eigenlijk doet. Daarbij maakt u gebruik van de nieuwe wereldwijde richtlijn ISO 26000 voor MVO. Deze duurzame kwaliteitsnorm staat namelijk centraal in de kunst van het duurzaam ondernemen.
Aan het einde van deze cursus bent u in staat een analyse te maken van de MVO-activiteiten binnen uw organisatie. We leren u een plan van aanpak te maken om binnen uw organisatie van start te gaan met MVO. Uiteindelijk zult u zien dat ook u en uw organisatie bijdragen aan een betere wereld voor onszelf en onze kinderen.

Studieduur
6 maanden bij een studietempo van 4 lessen per maand. U kunt ook meer lessen per maand bestuderen. Dit verkort uiteraard uw cursusduur. U bepaalt uw eigen tempo.

Studietijd
Per les moet u rekenen op 3 tot 4 uur.

Vooropleiding
Voor deze cursus is geen specifieke vooropleiding vereist. Met een vooropleiding op HAVO/ MBO niveau heeft u wel een hogere kans van slagen. Beheersing van de Engelse taal is handig.

Leerboeken
Voor deze cursus heeft u geen extra leerboeken nodig. De NHA heeft alle van belang zijnde stof in de lessen opgenomen. Zo houdt u overzicht en bespaart u geld.

Ringband
Bij de lessen ontvangt u GRATIS een fraaie ringband om uw lessen in te bewaren.

Vragen?
Bel ons: 077-30.67.000 of stuur ons een e-mail.

Videopresentatie

     

NHA - Nationale Handelsacademie

NHA

Volg een thuisopleiding van NHA

Wil jij bijvoorbeeld een hbo bachelor opleiding afronden, maar heb je hier geen tijd voor? Misschien is een thuisopleiding van de NHA wel iets voor jou! Je kunt op de hogeschool NHA verschillende thuisopleidingen volgen op verschillende niveaus. Of je...


Lees meer over NHA - Nationale Handelsacademie

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Duurzaam ondernemen en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Duurzaam ondernemen? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Open dagen
juni 2019
ma
di
wo
do
vr
za
zo
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
7
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.