Gaming opleidingen en studierichtingen

Gaming

Zit jij dag en nacht achter je computer? Wil jij alles tot in de puntjes weten van jouw games? Dan zijn gaming opleidingen precies wat in je straatje past om later game designer van grote of kleine computergames te worden.
Weergave 1-16 van 16 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-16 van 16 resultaten

Meer over Gaming opleidingen en studierichtingen

Opleidingen gaming om aan de slag te gaan in de gameindustrie

In opleidingen gaming draait het om technologie, creativiteit, innovatie en menswetenschappen. Je wordt klaargestoomd om later computer games te gaan maken of onderdelen van grote games. Je leert te werken met allerlei tools, een gameconcept te bedenken, een projectplan te schrijven en uit te werken. De opleidingen zijn er in alle soorten niveaus en zelfs op universitair niveau. Deze opleidingen stellen je in staat om bij vele game bedrijven in binnen en buitenland aan de slag te gaan. Naast bedrijven in de gameindustrie kunnen bedrijven in de filmindustrie, bedrijven waar simulaties nodig zijn en bedrijven in de architectuur ook een beroep op je doen.

Wat doe je tijdens een opleiding gaming?

Tijdens een opleiding gaming leer je onder andere het programmeren van games, kunstmatige intelligentie, computer graphics, game design, 3D modelleren, simulatie en internet programmeren. Je leert ook conceptontwikkeling en level design. Tijdens deze studie wordt er individueel en in teams gewerkt. Aspecten zoals consolegames, pcgames, webgames, alternate reality games en games voor de mobiele telefoon komen ook aan bod. Je maakt kennis van vormgeving, texturing, modelling, animatie, productie en techniek. Je leert ook hoe je de speelbaarheid van computerspel op hoog niveau kunt bereiken. Je kunt daarmee later educatieve games en entertainment games gaan maken in de toekomst.

De toelatingseisen voor opleidingen gaming

De opleidingen gaming vereisen een vooropleiding van vmbo-4 en in enkele gevallen havo of vwo. Heb jij een van deze vooropleidingen en ben jij dol op ontwerpen en ontwikkelen van games? Meld je dan nu aan voor een gaming opleiding.

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's