Grafische vormgeving opleidingen en studierichtingen

Ben jij creatief? En tegelijkertijd technisch en analytisch ingesteld? Deze unieke combinatie maakt jou helemaal geschikt voor opleidingen Grafische vormgeving! Op de opleidingen in deze richting leer je de meest uiteenlopende ideeën op een visuele manier vorm te geven met behulp van diverse media. Wat denk je er bijvoorbeeld van als allround dtp specialist of webdesigner bij een reclamebureau te gaan werken?
Weergave 1-25 van 25 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-25 van 25 resultaten

Grafische vormgeving is een moderne, praktische opleiding!

Vakken die je gedurende deze opleidingen volgt, zijn onder meer: dtp (desktoppublishing), art & design, interactieve vormgeving, grafische vormgeving en animatie. Docenten met veel praktijkervaring trainen je tijdens de opleidingen in het zelfstandig werken aan projecten. Zo leer je websites bouwen, maar bijvoorbeeld ook alles over typografie en over lay-out. Je loopt verschillende stages en die zijn een belangrijk onderdeel van de opleidingen grafische vormgeving en dtp. Zo kun je al tijdens de opleidingen ervaren welke richting jou het meest ligt: webdesign, gamedesign, dtp of misschien photoshop?

Volop kansen op de arbeidsmarkt met een diploma grafische vormgeving en dtp.

Grafische vormgeving wordt toegepast in heel veel bedrijfstakken. De journalistiek, webdesign, gamedesign, advertenties, entertainment enzovoort. Er zijn veel beroepen die jij kunt gaan uitoefenen als je een van de opleidingen grafische vormgeving of dtp hebt afgerond. Wat denk je van game artist, grafisch vormgever, dtp'er, mediavormgever, signmaker of interactief vormgever? Reclamebureaus en webdesignbedrijven staan straks voor je in de rij! Maar je kunt je ook richten op een carrière als speelgoedontwerper of industrieel ontwerper.

Grafische vormgeving opleiding

Grafische Vormgeving: de opleidingsmogelijkheden

Als jij van grafische vormgeving jouw vak wil maken, kun je dat doen door diverse cursussen en trainingen of afstandsonderwijs te volgen. Andere mogelijkheden zijn een MBO opleiding of een HBO Bachelor of Master. De ROC's en Hogescholen zitten verspreid over het land, zeker ook bij jou in de buurt! En je specialisme, dat bepaal je helemaal zelf!

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's