Opleidingen met de studierichting Sociale hulpverlening

Sociale hulpverlening

Als jij de volgende vragen met 'ja!' beantwoordt, ben je geknipt voor het beroep van sociaal hulpverlener! Sta jij nuchter en verantwoordelijk met beide benen op de grond? Weet je wat je als burger voor rechten en plichten hebt? En vind je het een uitdaging anderen op dit gebied te helpen? Er zijn veel opleidingen Sociale Hulpverlening, succes met kiezen!
Weergave 1-26 van 26 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-26 van 26 resultaten

Meer over Opleidingen met de studierichting Sociale hulpverlening

Maak van anderen helpen je vak!

Op de opleidingen Sociale Hulpverlening leer je alles over wet- en regelgeving in ons land, zodat jij mensen die het nodig hebben gericht en praktisch kunt adviseren. Helaas zijn er in onze samenleving veel mensen die 'de weg kwijt raken'. Mensen verliezen hun baan, raken in financiële problemen of worden slachtoffer van geweld. Op de opleidingen Sociale Hulpverlening wordt je breed opgeleid. Je volgt vakken op het gebied van belastingen, financiën, arbeid, huisvesting, vreemdelingenrecht, sociale zekerheid en onderwijs. Zo word je klaar gestoomd om die rots in de branding te worden!

Arbeidskansen genoeg na een van de opleidingen Sociale Hulpverlening

Tijdens de opleidingen Sociale Hulpverlening heb je de mogelijkheid je te specialiseren. Denk dan bijvoorbeeld aan juridische dienstverlening, sociaal pedagogische dienstverlening, maatschappelijk werk en schuldhulpverlening. Afhankelijk van jouw expertisegebied kies je precies die baan die bij je past! Opties zijn: jeugdwerker of sociaal raadsman bij een gemeente. Woonbegeleider of activiteitenbegeleider bij instellingen en/of tehuizen. Daarnaast zou je ook als zelfstandige je diensten kunnen aanbieden, bijvoorbeeld als jobcoach of algemeen coach. Mogelijkheden genoeg dus!

Sociale hulpverlening

Een groot aanbod aan opleidingen Sociale Hulpverlening

Als jij besloten hebt sociaal hulpverlener te worden, zijn er veel onderwijsinstellingen waar je terecht kunt. Afhankelijk van je vooropleiding en ambities ga je voor een MBO, HBO Bachelor of -Master (dit kan ook via afstandsonderwijs), volwassenenonderwijs of trainingen en cursussen.

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's