Politicologie opleidingen en studierichtingen

Wil jij een steentje bijdragen aan de maatschappij? Denk jij na over politieke vraagstukken? Volg dan één van de opleidingen in de politicologie en wordt politicus, beleidsmedewerker of politiek adviseur.
Weergave 1-33 van 33 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-33 van 33 resultaten

De inhoud van de opleidingen in Politicologie

Alle opleidingen in de Politicologie duren ongeveer drie jaar. Bij deze opleidingen gaat het erom dat je maatschappelijke vraagstukken leert op te lossen. Je leert oplossingen zoeken voor problemen in de economie, multiculturaliteit, gezondheidszorg, milieu en criminaliteit. Politiek is meer dan debatteren. Je moet rekening houden met belanghebbenden en de normen en waarden op de werkvloer en in een cultuur. Je krijgt theorielessen in de vakken bestuurskunde, internationale politiek en betrekkingen, Nationale politiek, Volkenrecht, Politieke filosofie, Politieke psychologie, Economie, Beleidswetenschap en geschiedenis. Onderwerpen zoals democratie, macht en nationalisme komen hier ook aan de orde.

De toekomstmogelijkheden na een opleiding in de Politicologie

Na een opleiding Politicologie kun je logischerwijs in de politiek gaan. Je kunt medewerker worden in een politieke partij of ambities hebben om zelf mee te gaan regeren in de Tweede kamer. Je kunt ook werk vinden bij universiteiten, dagbladen, adviesbureaus, gemeenten en onderzoeksbureaus. Zowel bij de Europese Unie als in het bedrijfsleven kunnen ze politicologen gebruiken. Dat geldt ook voor banken en maatschappelijke organisaties. Functies als diplomaat, lobbyist of politiek journalist kunnen na deze opleiding ook worden vervuld.

Politicologie studie

Wat is je persoonlijke profiel voor de opleidingen in Politicologie?

Voor de opleidingen in Politicologie heb je een analytisch vermogen nodig. Daarnaast kun je goed samenwerken en je bent resultaatgericht. De opleidingen in Politicologie zijn er in verschillende niveaus. De vooropleiding is afhankelijk van welke opleiding je wilt gaan doen. Je kunt de opleidingen volgen met een mbo-4 diploma en een havo en vwo diploma. Het gevraagde profiel voor havo en vwo is Cultuur & Maatschappij of Economie & Maatschappij. De profielen Natuur & Gezondheid en Natuur & Techniek zijn ook mogelijk. 

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's