Opleidingen met de studierichting Film en Fotografie

In onze digitale wereld worden online filmpjes en foto's steeds belangrijker. Ben jij creatief? Denk je in beelden, meer dan in woorden? Dan is het interessant om te weten dat je veel opleidingen film & fotografie kunt volgen. Je leert de fijne kneepjes van het vak en je leert je te onderscheiden van de rest! Opleidingen film & fotografie zijn er op diverse niveaus, dus ook jij kunt nu voor dit kunstzinnige vak kiezen!
Weergave 1-15 van 15 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-15 van 15 resultaten

Kies voor een vak met veel disciplines

Je specialiseren in het vak van filmer of fotograaf kan op diverse manieren. Zo kun je voor jezelf beginnen. Als freelancer maak je dan voor allerlei soorten bedrijven en overheden in opdracht foto's en filmpjes. Denk dan aan reclamefilms en productfotografie. Portretfotografie is ook een optie. Je kunt je eigen winkel en/of studio beginnen. Als je in de journalistieke kant van film en/of fotografie geïnteresseerd bent, kan je in dienst van regionale en landelijke omroepen of kranten gaan werken. Mogelijkheden genoeg dus als jij besluit een van de opleidingen film & fotografie te gaan doen!

Ga aan de slag in het bedrijfsleven, de non-profit sector of bij de overheid

Film en fotografie studierichtingAls je start met een van de opleidingen film & fotografie, kun jij over een paar jaar kiezen uit bijvoorbeeld de volgende beroepen. Persfotograaf, portretfotograaf, filmregisseur, filmproducent, filmeditor, cameraman en documentairemaker. Eigenlijk alle bedrijven, instellingen, maar ook de overheid hebben voor hun websites, reclames of eigen tv-kanalen zowel filmpjes als foto's nodig. Kiezen voor opleidingen film & fotografie betekent dus dat er over een paar jaar een enorme arbeidsmarkt voor jou open ligt!

Film & Fotografie opleidingen zijn er op alle niveaus

Welke vooropleiding jij ook hebt gedaan, je kunt nu kiezen voor een van de opleidingen in de richting film & fotografie. Je kunt terecht op de niveaus MBO, HBO en WO. Een erg goede naam en reputatie hebben ook bijvoorbeeld Fotovakscholen en de Nederlandse Filmacademie. Nu je zinnen zetten op een van de professionele opleidingen film & fotografie is dus een slimme zet!

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's