Godsdienst opleidingen en studierichtingen

Religie is een van de belangrijkste drijfveren van de mens. Al sinds mensenheugenis voelen mensen zich spiritueel verbonden met elkaar, met hun omgeving en het ongrijpbare om zich heen. Het geloof biedt mensen niet alleen geestelijke of spirituele steun, maar het geloof kan daarnaast ook een leidraad voor het leven bieden. De opleidingen religie gaan in op de religie in het algemeen en het belang dat door mensen aan het geloof wordt gegeven. Geïnteresseerd? Dan zijn de opleidingen religie misschien iets voor jou.
Weergave 1-50 van 57 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-50 van 57 resultaten
1
2

Opleidingen religie

We kennen een aantal grote hoofdreligies, die ieder ook weer verdeeld zijn in verschillende grote of kleine stromingen. De opleidingen religie geven aandacht aan de verschillende aspecten van bijvoorbeeld het Jodendom, de Islam en het Christendom. Religie kun je bekijken als gelovige mens, om zo goed mogelijk je leven te leiden volgens goddelijk plan, maar je kunt ook als wetenschapper kijken. Je houdt je bezig met vragen als: Op welke manier bindt het geloof mensen aan elkaar, wat betekent geloof voor het individuele levensgeluk of op welke manier beïnvloedt een religie de samenleving als geheel. Je zult in deze opleidingen zien op welke manier religie zijn stempel heeft gedrukt op de menselijke geschiedenis.

Maak jij van het geloof je toekomst?

Religie is, in zijn verschillende verschijningsvormen, al een oud menselijk gegeven. Ben je geïnteresseerd in de spirituele en goddelijke beleving van mensen? Heb je een open oor voor wat mensen beweegt? Kun je nog openstaan voor de verwondering, de vragen die de schepping ons voorlegt? Als jij van het geloof je toekomst wilt maken, dan zit je bij de opleidingen op het gebied van religie goed.

Tijdens een opleiding in religieuze studies krijg je de mogelijkheid om religies te analyseren en te bespreken. Denk daarbij aan de rol die verschillende religies spelen in de samenleving van een land met allerlei cultuurverschillen. Hierdoor kunnen problemen ontstaan die in verband staan met onder andere religies.

Religieuze studies kun je aan de meeste hogescholen en universiteiten studeren. Bovendien kun je ervoor kiezen om met een lerarenopleiding Godsdienst te beginnen. Daarnaast zijn er ook een paar universiteiten gespecialiseerd in Theologie. Hier kun je beginnen met een bachelor en doorstromen naar een master.

Religie studeren

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's