Makelaar opleidingen

Ben je gek op cijfers, gebouwen en bepaalde (woon) projecten? Houd jij van mensen op de juiste plek brengen en bemiddelen? Dan is een opleiding tot makelaar iets voor jou. Zo kun je na deze opleiding een baan vinden als makelaar, taxateur, projectontwikkelaar of als vastgoedmanager.
Weergave 1-8 van 8 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-8 van 8 resultaten

De inhoud van de Makelaardij opleidingenMakelaar worden

De voltijdopleidingen voor makelaar duren ongeveer vier jaar. Er zijn ook deeltijdopleidingen die korter duren. Belangrijk vakken waarin les wordt gegeven zijn strategisch management, financieel management, vastgoed en taxatieleer. Tijdens deze lessen maak je kennis met recht, bouwkunde, economie, administratie en marketing. Bij en hbo-opleiding wordt deze kennis ondergebracht in de vakken; Vastgoedeconomie, Financiën, fiscaliteiten, juridische aspecten en taxaties. Al deze vakken zijn overeenkomstig met de SVMNIVO-examenvakken waarvoor je apart examen mag worden gedaan. Daarnaast kun je je nog specialiseren in wonen, WOZ-taxateur, Landelijk Vastgoed en bedrijfsmatig Vastgoed.

Vooropleiding voor de opleidingen in de Makelaardij

De vooropleidingen die vereist zijn bij deze opleidingen zijn een mbo-4 diploma, een havodiploma of een vwo-diploma. Bij het havodiploma en het vwo-diploma wordt er ook nog gekeken naar het profiel. In het profiel moet zeker Maatschappij & Economie of Management en organisatie zitten. Verder zijn competenties als analyseren, bemiddelen en adviseren belangrijk.

Wat kun je worden met een studie Makelaardij

Na het behalen van het diploma of diploma's in bepaalde vakgebieden is het belangrijk om je bij de drie brancheverenigingen en de stichting VastgoedCert of Stichting Certificering VBO-makelaars in te schrijven. Daarna kun je als zelfstandig makelaar aan de slag. Je kunt ook als medewerker beginnen bij een makelaarskantoor of een baan vinden in het vastgoedmanagement. Je kunt je ook aan het werk als beleidsmedewerker bij de overheid bij het verlenen van vergunningen of als beleggingsadviseur bij een beleggingskantoor, een verzekeringsmaatschappij of een bank.

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's