Opleidingen met de studierichtingen Nederlands

Nederlands

De hele dag door communiceer je in de Nederlandse taal. Het ene moment schrijf je de leukste berichten op social media en het volgende moment zit je op een terras even bij te praten met je vrienden. Het Nederlands is overal om je heen. Wil jij meer weten over de taal waar je dagelijks mee communiceert? Met een opleiding of korte cursus Nederlands kun je meer dan je denkt!
Weergave 1-21 van 21 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-21 van 21 resultaten

Meer over Opleidingen met de studierichtingen Nederlands

Breng je passie over aan leerlingen

Heb jij een passie voor het Nederlands? Met de opleiding tot docent verdiep jij je nog meer in deze mooie taal. Je richt je hierbij niet alleen op de spelling of literatuur die Nederlandstalige schrijvers hebben voortgebracht. Want tijdens de opleiding leraar Nederlands leer je vooral hoe je de boodschap goed overbrengt aan je leerlingen. Doordat jij enthousiast voor de klas staat, raken anderen misschien wel geïnspireerd om zich meer te verdiepen in deze mooie taal.

Een wetenschappelijke benadering van de taal

Wil jij graag een wetenschappelijke opleiding volgen, dan past de universitaire studie Nederlandse taal en cultuur misschien wel bij jou. Tijdens deze opleiding doe je onderzoek naar alle facetten van de taal. Hoe kan het dat we elkaar begrijpen zonder dat we letterlijk zeggen wat we bedoelen? En wat maakt die literatuur van Gerard Reve zo bijzonder? Dit zijn allemaal vragen waar jij binnenkort misschien wel het antwoord op hebt!

Een cursus Nederlands als tweede taal

Het Nederlands zit vol met spellings- en grammaticaregels die niet altijd even logisch zijn. Is het nu 'de huis' of 'het huis'? En schrijf je eigenlijk 'ik word' of 'ik wordt'? Als je niet in Nederland geboren bent, is het maar wat lastig om de taal goed onder de knie te krijgen. Voor al dit soort vragen is er de cursus Nederlands voor buitenlanders. Deze cursussen helpen je beter communiceren en ontdek je alle geheimen van deze lastige taal.

Studie Nederlands

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's