Internationale opleidingen

Heb jij een talenknobbel en ben je geïnteresseerd in buitenlandse culturen? Dan zijn internationale opleidingen zeer geschikt voor jou. Je kunt daarna direct aan de slag als communicatie manager, export manager of international salesmanager bij bedrijven en instellingen die internationaal opereren.
Weergave 1-50 van 88 resultaten
Leer hoe we resultaten sorteren
We baseren onze zoekalgoritmen om de meest relevante opleidingen te vinden op basis van jouw zoekparameters.
Weergave 1-50 van 88 resultaten
1
2

Internationaal oriënteren tijdens deze opleidingenInternationale studierichting

Internationale opleidingen zijn de manier om aan het internationale bedrijfsleven deel te nemen. Bij deze opleidingen gaat het om economie en taal en krijg je les in de vakken marketing, communicatie, bedrijfseconomie, management, en commerciële economie. Hier kom je alles te weten over de internationale markt en leer je minstens drie talen goed te beheersen. De opleiding is in voltijd of deeltijd te volgen en duurt ongeveer drie tot vier jaar. Een deel van de opleiding bestaat uit stage lopen in het buitenland. Zo leer je hoe bedrijfsculturen in elkaar steken en welke wetten er gelden in andere landen.

Welke functies kun je bekleden na de opleiding?

Na deze internationale opleidingen kun je diverse commerciële functies bekleden. Je kunt werken bij een multinational in Nederland of in het buitenland, bij banken werken, bij accountantskantoren of bij een Europese organisatie. Je kunt meteen een baan vinden als public relations manager, directiesecretaresse, communicatiemedewerker, import manager, export manager, pr-adviseur, accountmanager, inkoper, sales manager of (assistent) marketing medewerker.

Welke eigenschappen moet je bezitten om internationaal te kunnen slagen?

Voor een opleiding als deze is resultaat gericht denken heel erg belangrijk. Creativiteit en communicatieve vaardigheden spelen ook mee. Het is belangrijk om zowel mondeling als schriftelijk een taal zoals Engels, Frans, Duits of zelfs Spaans goed te beheersen. Samenwerken is ook heel belangrijk. Om toegang tot de opleiding te hebben, heb je minstens mbo-4, havo of een vwo-diploma nodig. Bij havo en vwo zijn de profielen Economie & Maatschappij van belang en Management & Organisatie.

Bron: Greatcontent

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Vergelijk opleidingen

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's