Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Bedrijfshulpverlener (BHV)

Opleidingsinstituut OPB
Samenvatting
Landelijk
4 dagdelen
   
Cursussen & Trainingen
Nederlands

Over deze opleiding

BHV cursusBij bedrijfsongevallen of andere calamiteiten is het belangrijk dat je direct ingrijpt. Hoe? Dat leer je bij de BHV cursus van het OPB.

Wat leer je bij de BHV cursus?

Sinds 1 januari 1994 zijn bedrijven verplicht om één of meerdere werknemers aan te wijzen als BHV'er. De bedrijfshulpverlener komt in actie als er een ongeval op de werkvloer is of wanneer er brand in het gebouw uitbreekt. Door alle kennis die je bij de cursus opdoet, kun je in de toekomst levens redden. De opleiding bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Eerste Hulp
  • Brandbestrijding
  • Ontruiming

Het lesprogramma van opleidingsinstituut OPB voldoet precies aan de richtlijnen zoals die zijn opgesteld door het Nederlands Instituut voor Bedrijfshulpverlening (NIBHV) en het Nederlands Instituut voor Brandweer en Rampenbestrijding (NIBRA). Elk onderdeel begint met een theoretisch gedeelte. Hoe ontstaat een brand? En wat moet je weten over de oorzaken en behandeling van een shock? Deze theorie vormt de basis van de rest van de cursus.

Een goede BHV'er weet direct in te grijpen. Daarom ga je tijdens de cursus volop oefenen om de handelingen goed onder de knie te krijgen. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je moet reanimeren, een drukverband aanlegt of hoe je iemand in een stabiele zijligging legt. Bij de lessen over brandbestrijding leer je hoe je zelf een beginnende brand blust. Is de brand niet meer te blussen? Dankzij de praktijklessen over evacuatie en alarmering weet je precies wat je te doen staat.

Diploma

Ontvang het officiële BHV certificaat

Het is aan te raden om de cursus af te sluiten met een examen. Slaag je? Dan krijg je het officiële certificaat uitgereikt.

Toekomstperspectief

Wat kun je met je diploma?

Als bedrijfshulpverlener bied je assistentie bij ongevallen of onverwachte rampen. Je bent bijvoorbeeld in staat om direct Eerste Hulp te verlenen. Maar ook bij brand weet je meteen hoe je moet handelen.

Toelatingseisen

Ben jij geschikt voor deze opleiding?

De BHV cursus staat open voor iedereen die als bedrijfshulpverlener aan de slag wil. Je hebt dus geen specifieke vooropleiding nodig.

Kosten

Het OPB rekent voor deze cursus EUR195,- per persoon (exclusief BTW). Dit bedrag geldt voor een minimum aantal van 12 deelnemers.

Opleidingsinstituut OPB

Welkom bij het Opleidingsinstituut OPB!  

Het OPB verzorgt opleidingen op het gebied van beveiliging, preventie en het handhaven van de openbare orde. Het opleidingsinstituut werd in 1988 opgericht door de heer E. Nicoll, de toenmalige Hoofdcommissaris van Politie. Je profiteert dus van meer dan 25...


Lees meer over Opleidingsinstituut OPB

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Bedrijfshulpverlener (BHV) en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Opleidingsinstituut OPB

Opleidingsinstituut OPB

Engelenkampstraat 86
6131 JJ Sittard


Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Bedrijfshulpverlener (BHV)? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's