Coördinator Beveiliging mbo 3

Opleidingsinstituut OPB, In Sittard (+2 locations)
Tijdsduur
150 of 200 lesuren
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3 BBL
Tijdsduur
150 of 200 lesuren
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 3 BBL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Coördinator BeveiligerBen je werkzaam in de beveiliging? En lijkt het je wat om mensen aan te sturen? Kies dan voor de opleiding Coördinator Beveiliging van het OPB.

Wat leer je bij het OPB?

Een coördinator in de beveiliging heeft veel verantwoordelijkheden. Het is namelijk jouw taak om de beveiliging zo optimaal mogelijk te maken. Dit doe je bijvoorbeeld door planningen te maken en instructies te schrijven. Uiteraard ben jij ook degene die de beveiligers tijdens een werkdag aanstuurt. En signaleer je problemen? Dan rapporteer je dat aan het management. Door al deze taken en verantwoordelijkheden heb je een brede kennis nodig. Enkele onderwerpen die tijdens de theorielessen van het OPB aan bod komen zijn:

  • Werken binnen wettelijke kaders
  • Het beveiligen van gebouwen
  • Dienstplanning en organisatie
  • Leidinggeven
  • Rapportage
  • Veilig werken in de beveiliging

Bij de Coördinator beveiliging niveau 3 opleiding hoort ook een praktijkstage. Tijdens deze periode breng je alles wat je geleerd hebt meteen in de praktijk. Je maakt planningen, instrueert je collega's én je houdt toezicht op de dagelijkse beveiligingswerkzaamheden. Zo word je goed voorbereid op je toekomstige baan. Voor de stages kun je terecht bij een erkend leerbedrijf. In veel gevallen kun je de stage zelfs gewoon volgen bij het bedrijf waar je al werkzaam bent.

Studenten kunnen kiezen voor een BBL-traject of voor de 3e Leerweg. Het BBL-traject bestaat uit 200 lesuren, terwijl de 3e Leerweg slechts 150 lesuren telt. Dat komt omdat er bij de tweede variant veel wordt gewerkt met E-learning.

Diploma

Ontvang het officiële diploma

De lessen worden afgesloten met een theorie- en praktijkexamen. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB). Rond je de examens met succes af? Dan krijg je het diploma Coördinator Beveiliging uitgereikt.

Toekomstperspectief

Aan het werk als coördinator

Als coördinator beveiliging heb je de dagelijkse leiding over een groep beveiligers. Misschien ben je in de toekomst wel verantwoordelijk voor de beveiliging van een groot internationaal bedrijf. Andere plekken waar je kunt gaan werken, zijn bijvoorbeeld winkels, musea of evenementen.

Toelatingseisen

Ben jij geschikt als coördinator beveiliger niveau 3?

De mbo-opleiding tot coördinator wordt gegeven op niveau 3. Om te worden toegelaten, heb je één van de volgende diploma's nodig: het Basisdiploma Beveiligingsbeambte, diploma Algemeen Beveiligingsmedewerker (ABM) of Beveiliger 2.

Kosten

Het lesgeld bedraagt EUR2000,-. Met de boeken, examenkosten en administratiekosten erbij geteld, kom in totaal uit op ongeveer EUR2875,-.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Coördinator Beveiliging mbo 3 en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Opleidingsinstituut OPB
Engelenkampstraat 86
6131 JJ Sittard

Welkom bij het Opleidingsinstituut OPB!  

Het OPB verzorgt opleidingen op het gebied van beveiliging, preventie en het handhaven van de openbare orde. Het opleidingsinstituut werd in 1988 opgericht door de heer E. Nicoll, de toenmalige Hoofdcommissaris van Politie. Je profiteert dus van meer dan 25...

Lees meer over Opleidingsinstituut OPB