Samenvatting
Nijmegen
36 maanden
   
WO Bachelor
Nederlands
Voltijd

Videopresentatie

Over deze opleiding

Filosofie studeren

Fundamentele vragen zoals: Wat is vrijheid? Wat is het wezen van de mens? en Wat is rechtvaardigheid? staan centraal bij de bachelor Filosofie van Radboud Universiteit Nijmegen. Lastige vragen, maar daardoor des te interessanter! Op deze vragen is het lastig tot onmogelijk een definitief antwoord te geven. Je leert alle mogelijke antwoorden kritisch te analyseren. Klinkt goed?

Is de opleiding Filosofie iets voor jou?

Denk jij graag kritisch na over alledaagse dingen en opvattingen? Kies dan voor de bachelor opleiding Filosofie! Filosofen onderzoeken overtuigingen die we gewoonlijk voor lief nemen. Denk bijvoorbeeld aan fundamentele vragen, zoals: Wat is vrijheid? Is er een verschil tussen lichaam en geest? Hoe betrouwbaar is wetenschappelijke kennis? Welke rol speelt de taal in ons denken?

Als student filosofie vind jij schijnbare zekerheden niet voldoende. Je bent kritisch, zelfs ten opzichte van je eigen opvattingen. Nadenken over fundamentele vragen en verdiepen in verschillende mogelijke antwoorden vind je interessant. Daarnaast ga je gecompliceerde teksten en abstracte theorieën niet uit de weg.

Filosofie aan de Radboud Universiteit

Bachelorstudie Filosofie

Gedurende de Filosofie opleiding komen alle filosofische kernvakken aan bod op zowel inleidend als verdiepend niveau. Je leert de geschiedenis van filosofie en het huidige filosofische onderzoeksveld uitgebreid kennen. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan vaardigheden, zoals het interpreteren van filosofische teksten en het toepassen van filosofische theorieën op maatschappelijke, actuele kwesties. De breed opgezette filosofie opleiding maakt je tot een allround filosofie professional!

Waarom de bachelor filosofie in Nijmegen?

  • Kleinschalige en intensieve begeleiding
  • Goed voorbereid op de arbeidsmarkt
  • Breed onderwijsaanbod en vele afstudeerspecialisaties
  • Mogelijkheid om zelf een onderwijsprogramma samen te stellen dat precies bij je past
  • Gemiddeld rapportcijfer van studenten: 8,4
  • Internationale oriëntatie
  • Radboud Honours Academy voor getalenteerde en gemotiveerde studenten

Wat kun je ermee worden?

Als afgestudeerd filosoof kun je aan de slag in een breed scala aan functies. Zo kun je bijvoorbeeld gaan werken als universitair student of onderzoeker, leerkracht op het middelbaar onderwijs of hbo. Of bij de overheid, culturele instellingen, media en journalistiek of uitgeverijen. Maar ook in de politiek en bedrijfsleven werken filosofen!

Diploma

Het startsalaris van een net afgestudeerde filosoof ligt op ongeveer €2005,- bruto per maand. Zo'n 90% van de afgestudeerden heeft binnen 6 maanden een betaalde baan. 70% heeft direct na het afstuderen een betaalde baan. Verder heeft 75% van de werkenden een baan gevonden op universitair niveau.

Toelatingseisen

Wil je graag weten wat de toelatingseisen zijn voor de bachelor Filosofie van de Radboud Universiteit? Vul dan het bezoek de website van de Radboud Universiteit of vraag vrijblijvend informatie aan.

Kosten

Wil je meer weten over de precieze kosten van deze opleiding?

Radboud Universiteit Nijmegen

Hoge waardering

De Radboud Universiteit Nijmegen (RU) bevindt zich op het landgoed Heyendael. De universiteit telt samen met het Universitair Medisch Centrum St. Radboud tienduizend medewerkers en ruim 19.000 studenten. Als je gaat studeren aan de Radboud Universiteit, zul je merken dat...


Lees meer over Radboud Universiteit Nijmegen

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Filosofie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Radboud Universiteit Nijmegen

Radboud Universiteit Nijmegen

Comeniuslaan 4
6525 HP Nijmegen

 Bekijk telefoonnummer
www.ru.nl

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Filosofie? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Studentenervaring
Afgestudeerden Filosofie aan het...

Lees hier de ervaringen van een aantal afgestudeerde Filosofie studenten!

Lees meer

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's