WO Master
Geen recensies

Filosofie

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Het is gratis en niet gebonden 👍

Over deze opleiding

De masteropleiding Wijsbegeerte leidt je op tot specialist op een deelgebied binnen de filosofie. Ter voorbereiding op de arbeidsmarkt is er de mogelijkheid voor het lopen van een stage.

In de masteropleiding filosofie kies je voor een specialisatie:

* Analytische filosofie: cognitie en taal
Deze specialisatie is analytisch georiënteerd en ligt op het snijvlak van cognitiefilosofie, taalfilosofie en cognitieve wetenschappen. Je bestudeert vragen rondom culturele evolutie, waarneming en begrip, coöperatief gedrag, bewustzijn en vrije wil.

* Praktische filosofie: kritiek van de moderniteit
Je onderzoekt het omstreden karakter van de moderniteit. De moderniteit wordt vaak in verband gebracht met democratie, mensenrechten, wetenschappelijke en technologische vooruitgang. Toch worden het optimisme van de moderniteit, de vooruitgangsgedachte en tal van moderne verworvenheden sterk betwijfeld en bekritiseerd.

* Continentale filosofie: Fenomenologie, hermeneutiek en psychoanalyse
Thema's die in deze specialisatie aan bod komen zijn: de verhouding tussen taal en waarheid, metafysica en metafysicakritiek, psychoanalyse.

* Philosophy & Science
In deze Engelstalige masterspecialisatie onderzoek je op historische en systematische wijze de verhouding tussen filosofie en wetenschap.

Diploma

MA

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Filosofie en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Radboud Universiteit Nijmegen
Comeniuslaan 4
6525 HP Nijmegen

Hoge waardering

De Radboud Universiteit Nijmegen (RU) bevindt zich op het landgoed Heyendael. De universiteit telt samen met het Universitair Medisch Centrum St. Radboud tienduizend medewerkers en ruim 19.000 studenten. Als je gaat studeren aan de Radboud Universiteit, zul je merken dat...

Lees meer over Radboud Universiteit Nijmegen