Geografie, Planologie en Milieu

Radboud Universiteit Nijmegen
Samenvatting
Nijmegen
36 uur
   
WO Bachelor
Voltijd

Over deze opleiding

De opleiding geeft inzicht in de relatie tussen de mens en zijn leefomgeving, zowel sociaal als fysiek en zowel dichtbij als verder weg.

Nijmegen had al een stadsbrug aan de oostkant van de stad. In 2013 kwam er een tweede stadsbrug, aan de westkant. Logisch toch? Wij dagen je uit om je perspectief op je omgeving te verleggen en om te ontdekken waar je allemaal aandacht aan moet besteden bij een ingreep die zo logisch lijkt. Bij Geografie, Planologie en Milieu (GPM) draait alles om de kwaliteit van de leefomgeving. Of dat nu om een wijk, een stad of de wereld gaat. Je leert kritisch en creatief denken en handelen over hoe je die omgeving optimaal kunt inrichten. Je kunt wel een brug bouwen, maar wat doe je met de toevoerroutes? Wat is de invloed op de verkeersstromen door en rond de stad? Wat is de impact op de grondprijzen en de bedrijvigheid in de buurt van de brug en elders in de stad? Tast de brug de ruimtelijke kwaliteit aan of voegt die iets moois toe aan de omgeving? Wat zijn de gevolgen voor de kwaliteit van lucht en geluid? Zo leren we je om vanuit verschillende perspectieven aan te kijken tegen vraagstukken die allemaal met de inrichting en gebruik van ruimte te maken hebben.

Diploma

BSc

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Radboud Universiteit Nijmegen

Hoge waardering

De Radboud Universiteit Nijmegen (RU) bevindt zich op het landgoed Heyendael. De universiteit telt samen met het Universitair Medisch Centrum St. Radboud tienduizend medewerkers en ruim 19.000 studenten. Als je gaat studeren aan de Radboud Universiteit, zul je merken dat...


Lees meer over Radboud Universiteit Nijmegen

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Geografie, Planologie en Milieu en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Radboud Universiteit Nijmegen

Radboud Universiteit Nijmegen

Comeniuslaan 4
6525 HP Nijmegen

 Bekijk telefoonnummer
www.ru.nl

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Geografie, Planologie en Milieu? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's