WO Bachelor

Geschiedenis

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Als student Geschiedenis ga je op zoek naar de wortels van ons verleden. Je verdiept je in politieke, sociaaleconomische en culturele vraagstukken.

Waarom is het zo belangrijk en interessant om je bezig te houden met de studie van het verleden? De herinnering aan het verleden is voortdurend aan verandering onderhevig. Het collectieve geheugen wordt steeds gekleurd door nieuwe gebeurtenissen en maatschappelijke ontwikkelingen. Historici proberen dit verleden te reconstrueren en te duiden. Dit doen ze door te kijken naar de sporen die de geschiedenis heeft achtergelaten, en deze zorgvuldig te analyseren en in grotere verbanden te plaatsen.

Door kennis van het verleden op te doen en inzicht te krijgen in historische processen en causale verbanden, kun je nieuw licht werpen op zowel de gebeurtenissen in het verleden als op de wereld van nu. Want de geschiedenis werkt in alles door. En het verleden is vanzelfsprekend ook de moeite van het bestuderen waard vanwege haar vele kleurrijke figuren en gebeurtenissen. We zeggen niet voor niets: 'The past is a foreign country: they do things differently there.' Kortom: de geschiedenis is altijd een reis waard!

De Bacheloropleiding Geschiedenis biedt ook een volledig Engelstalige track aan, Comparative European History. Kijk op www.ru.nl/bachelors/ceh voor meer informatie.

Diploma

BA

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Geschiedenis en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radboud Universiteit Nijmegen
Comeniuslaan 4
6525 HP Nijmegen

Hoge waardering

De Radboud Universiteit Nijmegen (RU) bevindt zich op het landgoed Heyendael. De universiteit telt samen met het Universitair Medisch Centrum St. Radboud tienduizend medewerkers en ruim 19.000 studenten. Als je gaat studeren aan de Radboud Universiteit, zul je merken dat...

Lees meer over Radboud Universiteit Nijmegen