WO Master

Geschiedenis en Actualiteit

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In deze master bestudeer je het spanningsveld tussen actualiteit en geschiedenis in de periode 1500 tot nu. Waarom gaan mensen op een bepaalde manier met geschiedenis om? Wat zegt dit over het heden?

Hoe laat de geschiedenis haar sporen na in het heden? Hoe vormt het heden onze interpretatie van het verleden? En hoe wordt geschiedenis gebruikt en misbruikt om de toekomst richting te geven? Die vragen gelden vandaag, maar golden ook in de voorgaande eeuwen. Je bestudeert de relaties tussen heden en verleden in professioneel historisch onderzoek en in het alledaags historisch bewustzijn, tijdens de afgelopen 500 jaar. Als afgestudeerd historicus kun je ingaan op vragen die vanuit de samenleving worden gesteld. Naast de wetenschappelijke geschiedschrijving zijn er vele, rijkgeschakeerde belevingsvormen van 'geschiedenis', die allemaal door de actualiteit worden beïnvloed. Dat is nu zo, en dat was zo toen het verleden nog 'heden' was.

Diploma

MA

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR
Radboud Universiteit Nijmegen
Comeniuslaan 4
6525 HP Nijmegen

Hoge waardering

De Radboud Universiteit Nijmegen (RU) bevindt zich op het landgoed Heyendael. De universiteit telt samen met het Universitair Medisch Centrum St. Radboud tienduizend medewerkers en ruim 19.000 studenten. Als je gaat studeren aan de Radboud Universiteit, zul je merken dat...

Lees meer over Radboud Universiteit Nijmegen