WO Bachelor

Natuur- en sterrenkunde

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In de Nederlandstalige bacheloropleiding Natuur- en Sterrenkunde ga je je verdiepen in natuurkundige fenomenen en onderzoek je de onderliggende waarheden.

Zijn de natuurwetten onveranderlijk en zijn natuur- en sterrenkunde al eeuwenlang hetzelfde? Nee, zeker niet! Natuurwetten zoals zwaartekracht en energiebehoud zijn al bekend, maar hun impact op materialen en onze omgeving is nog lang niet doorgrond. Je leert verbindingen leggen tussen abstracte concepten (zoals kracht, energie en temperatuur) en natuurwetenschappelijke verschijnselen op schaal van nanometers.

In het eerste jaar krijg je een grondige basis. Vanaf het tweede jaar kun je zelf meer richting geven aan het programma. Aan de Radboud Universiteit krijg je college van inspirerende wetenschappers en werk je als ouderejaars zij aan zij met hen aan grensverleggend onderzoek.

Voor deze opleiding moet je bètavakken leuk vinden en er handig mee zijn. Uiteindelijk komt het vooral aan op denkkracht en nieuwsgierigheid: wat is de betekenis van de processen waar ik naar kijk? En hoe kan ik mijn experiment zo aanpassen dat ik nog meer te weten kom? Zo ontwikkel je een groot probleemoplossend vermogen dat in je latere loopbaan goed van pas komt.

Diploma

BSc

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Natuur- en sterrenkunde en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radboud Universiteit Nijmegen
Comeniuslaan 4
6525 HP Nijmegen

Hoge waardering

De Radboud Universiteit Nijmegen (RU) bevindt zich op het landgoed Heyendael. De universiteit telt samen met het Universitair Medisch Centrum St. Radboud tienduizend medewerkers en ruim 19.000 studenten. Als je gaat studeren aan de Radboud Universiteit, zul je merken dat...

Lees meer over Radboud Universiteit Nijmegen