WO Master

Nederland-Duitsland Studies

Tijdsduur
24 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
24 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Binnen deze unieke opleiding volgen Nederlandse en Duitse studenten samen een multidisciplinair programma gericht op Duits-Nederlandse betrekkingen.

De voetbalwedstrijden tussen Oranje en die Mannschaft mogen berucht zijn, Duitsland is het favoriete vakantieland voor Nederlanders. Daarnaast is Duitsland onze belangrijkste handelspartner: Frau Antje en collega's zijn goed voor een kwart van de Nederlandse export. Hoewel we buren zijn en veel contacten hebben, begrijpen we elkaar niet altijd goed. Dat komt omdat onze culturen, ondanks veel overeenkomsten, op belangrijke punten verschillen. Bijvoorbeeld in politiek, juridische regelgeving, economie en zakelijke omgangsvormen. Er is grote behoefte aan mensen met kennis van beide talen en culturen. Dit masterprogramma leidt je op tot interculturele bruggenbouwer.
Uniek is dat je aan twee universiteiten tegelijk studeert. Docenten van de Radboud Universiteit en het Zentrum für Niederlande Studien aan de Westfällische Wilhelmsuniversität in Münster verzorgen samen het onderwijsprogramma. Het eerste jaar studeer je met Duitse studenten in Nijmegen, het tweede jaar zit iedereen in Münster. Behalve interuniversitair en intercultureel is dit programma ook interdisciplinair. Je medestudenten komen uit diverse bacheloropleidingen en je verdiept je in verschillende vakgebieden.

Diploma

MA

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Nederland-Duitsland Studies en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radboud Universiteit Nijmegen
Comeniuslaan 4
6525 HP Nijmegen

Hoge waardering

De Radboud Universiteit Nijmegen (RU) bevindt zich op het landgoed Heyendael. De universiteit telt samen met het Universitair Medisch Centrum St. Radboud tienduizend medewerkers en ruim 19.000 studenten. Als je gaat studeren aan de Radboud Universiteit, zul je merken dat...

Lees meer over Radboud Universiteit Nijmegen