Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Nederland-Duitsland Studies

Radboud Universiteit Nijmegen
Samenvatting
Nijmegen
24 uur
   
WO Master
Voltijd
1-9-2020
Deadline aanmelding: 1-5-2020

Over deze opleiding

Binnen deze unieke opleiding volgen Nederlandse en Duitse studenten samen een multidisciplinair programma gericht op Duits-Nederlandse betrekkingen.

De voetbalwedstrijden tussen Oranje en die Mannschaft mogen berucht zijn, Duitsland is het favoriete vakantieland voor Nederlanders. Daarnaast is Duitsland onze belangrijkste handelspartner: Frau Antje en collega's zijn goed voor een kwart van de Nederlandse export. Hoewel we buren zijn en veel contacten hebben, begrijpen we elkaar niet altijd goed. Dat komt omdat onze culturen, ondanks veel overeenkomsten, op belangrijke punten verschillen. Bijvoorbeeld in politiek, juridische regelgeving, economie en zakelijke omgangsvormen. Er is grote behoefte aan mensen met kennis van beide talen en culturen. Dit masterprogramma leidt je op tot interculturele bruggenbouwer.
Uniek is dat je aan twee universiteiten tegelijk studeert. Docenten van de Radboud Universiteit en het Zentrum für Niederlande Studien aan de Westfällische Wilhelmsuniversität in Münster verzorgen samen het onderwijsprogramma. Het eerste jaar studeer je met Duitse studenten in Nijmegen, het tweede jaar zit iedereen in Münster. Behalve interuniversitair en intercultureel is dit programma ook interdisciplinair. Je medestudenten komen uit diverse bacheloropleidingen en je verdiept je in verschillende vakgebieden.

Toelaatbare profielen

academicbachelorInstroom is mogelijk met Communicatie- en informatiewetenschappen, Politicologie, Economie, Cultuurwetenschap, Recht, Communicatiewetenschap, Geschiedenis, Duitse taal en cultuur, Nederlandse taal en cultuur.

Toelatingseisen en aanmelding

Taaltoelatingseisen
CAEC1IELTSoverallband6TOEFLpaperbased550TOEFLcomputerbased213TOEFLinternetbased80
Toelatingsgesprek
Je schrijft een motivatiebrief en krijgt hierover een gesprek. Daarin wordt bekeken of je taalvaardigheid voldoende is.

Cijferlijst
Voor de toelating van de master wordt een bovengemiddeld studieresultaat verwacht. Daarnaast wordt bekeken welke vakinhoudelijke kennis tot dusver verworven is.

Vereiste basiskennis
Bewijsstuk waaruit blijkt dat je de Duitse, resp. Nederlandse taal op het gewenste nivueau beheerst (B2 niveau). Indien er geen bewijsstuk is voor de taalkennis, moet kort geschetst worden hoe de taalkennis verworven is.

Werkervaring
Het CV bevat informatie over je studieloopbaan en over eventuele relevante ervaringen met betrekking tot grensoverschrijdende uitwisselingen. Op het CV moet naar twee referenten verwezen worden, waarvan ten minste één referent uit de academische wereld.

Diploma

MA

Evenementen

11/16/2019
Tijdens de Master Open dag op zaterdag 16 november maak je kennis met ruim 50 masteropleidingen en de 150 masterspecialisaties van de Radboud Universiteit. Alle opleidingen geven een voorlichtingsronde over zowel de master als de pre-master. Op de informatiemarkt presenteren alle opleidingen zich.

3/12/2020
Tijdens de Master Open dag op donderdag 12 maart maak je kennis met ruim 50 masteropleidingen en de 150 masterspecialisaties van de Radboud Universiteit. Alle opleidingen geven een voorlichtingsronde over zowel de master als de pre-master. Op de informatiemarkt presenteren alle opleidingen zich.

Kosten

2018 instellingstarief9879 EUR2018 wettelijk tarief2060 EUR2019 wettelijk tarief2083 EUR

Radboud Universiteit Nijmegen

Radboud Universiteit Nijmegen

Hoge waardering

De Radboud Universiteit Nijmegen (RU) bevindt zich op het landgoed Heyendael. De universiteit telt samen met het Universitair Medisch Centrum St. Radboud tienduizend medewerkers en ruim 19.000 studenten. Als je gaat studeren aan de Radboud Universiteit, zul je merken dat...


Lees meer over Radboud Universiteit Nijmegen

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Nederland-Duitsland Studies en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Radboud Universiteit Nijmegen

Radboud Universiteit Nijmegen

Comeniuslaan 4
6525 HP Nijmegen

 Bekijk telefoonnummer
www.ru.nl

Hulp nodig bij je studiekeuze?

 Kies een opleiding
 die je interesseert.

 Stuur eenvoudig online
 je informatieaanvraag.

 Ontvang gratis info van
 de onderwijsinstelling.

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Nederland-Duitsland Studies? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Open dagen
september 2019
ma
di
wo
do
vr
za
zo
26
27
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
1
2
3
4
5
6
Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.