WO Bachelor

Nederlandse Taal en Cultuur

Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
36 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Tijdens de studie Nederlands bestudeer je moderne en klassieke literatuur. Hoe leren kinderen hun moedertaal en hoe verschilt dit van het leren van een tweede taal?

Tijdens de bachelor Nederlandse Taal en Cultuur in Nijmegen bestudeer je de moderne en klassieke Nederlandse literatuur. Daarnaast analyseer je vraagstukken zoals: hoe leren kinderen hun moedertaal en wat is het verschil met het leren van een tweede taal? Is Kluun literatuur of niet? Hoe zijn de Nederlandse spelling en grammatica sinds het Middelnederlands precies veranderd? En wat vertelt het taalgebruik op Twitter je over taalverandering? In dit soort vragen verdiep je je tijdens de opleiding Nederlandse Taal en Cultuur. Verder ontwikkel je vaardigheden die in je latere werk goed van pas komen. Je leert bijvoorbeeld teksten analyseren en ontwikkelt goede schrijfvaardigheden. Ook leer je hoe je een tekst kunt aanpassen aan de doelgroep en het medium waarvoor deze bedoeld is. Naast de basisvakken waarin je dieper op het bovenstaande ingaat, kun je kiezen uit vakken die jij interessant vindt, bijvoorbeeld op het gebied van internationale literatuur, journalistiek of psycholinguïstiek.

Diploma

BA

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Nederlandse Taal en Cultuur en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radboud Universiteit Nijmegen
Comeniuslaan 4
6525 HP Nijmegen

Hoge waardering

De Radboud Universiteit Nijmegen (RU) bevindt zich op het landgoed Heyendael. De universiteit telt samen met het Universitair Medisch Centrum St. Radboud tienduizend medewerkers en ruim 19.000 studenten. Als je gaat studeren aan de Radboud Universiteit, zul je merken dat...

Lees meer over Radboud Universiteit Nijmegen