WO Master

Religie en beleid

Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Tijdsduur
12 uur
Studievorm
Voltijd
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

In de masterspecialisatie Religie en Beleid verdiep je je in de thema's multiculturaliteit en multireligiositeit, inclusie, diversiteit, migratie en de samenhang tussen geloof en politiek.

In de samenleving en het publieke – en ook private – domein, hebben we voortdurend met religie te maken. Maar we missen de expertise op het snijvlak van religie en beleid. Hier word jij die expert. In de masterspecialisatie Religie en Beleid verdiep je je in thema's als multiculturaliteit en multireligiositeit, inclusie, diversiteit, migratie en de samenhang tussen geloof en politiek. Je leert beleidsnotities en -adviezen ontwerpen, implementeren en evalueren en je leert kwalitatief onderzoek te doen in de vorm van individuele en collectieve interviews. De masterspecialisatie Religie en Beleid is een wetenschappelijke opleiding gericht op praktische toepassing, waarin veel aandacht is voor actualiteit en politiek.

Na je afstuderen ben je een specialist op het grensgebied van beleid, multiculturaliteit en religie. Je bezit een unieke combinatie aan zowel religie- als beleidswetenschappelijke bagage. Je theoretische kennis en praktijkgeoriënteerde visie kun je inzetten in uiteenlopende beleidsfuncties bij de (semi)overheid, bij advies- en onderzoeksbureaus, religieuze organisaties of bij bedrijven.

Diploma

MA

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Religie en beleid en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Radboud Universiteit Nijmegen
Comeniuslaan 4
6525 HP Nijmegen

Hoge waardering

De Radboud Universiteit Nijmegen (RU) bevindt zich op het landgoed Heyendael. De universiteit telt samen met het Universitair Medisch Centrum St. Radboud tienduizend medewerkers en ruim 19.000 studenten. Als je gaat studeren aan de Radboud Universiteit, zul je merken dat...

Lees meer over Radboud Universiteit Nijmegen