Bekijk studentum.nl als: Mobiele site

Science and Education

Radboud Universiteit Nijmegen
Samenvatting
Nijmegen
24 uur
   
WO Master
Voltijd

Over deze opleiding

Een master met vakinhoudelijke én didactische verdieping, waarna je direct aan de slag kunt als eerstegraads docent.

Passie voor je vak, kennis delen, presenteren, leiding geven en interesse voor didactiek. Bij die drijfveren sluit de masterspecialisatie Science and Education perfect aan. In deze tweejarige masterspecialisatie behaal je én je Master of Science-titel én je eerstegraads lesbevoegdheid, zodat je docent Wiskunde, Biologie, Natuurkunde of Scheikunde kunt worden – afhankelijk van jouw studierichting. Na afronding kun je lesgeven in de onder- en bovenbouw van het vmbo, de havo, het vwo en in het volwassenenonderwijs.

De masterspecialisatie Science and Education is een samenwerking tussen de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica en de Radboud Docenten Academie. In het eerste jaar van je master volg je inhoudelijke curussen van je master en doe je een onderzoeksstage. Het tweede jaar is helemaal gericht op (leren) lesgeven. Je brengt de helft van de tijd door op een stageplaats, voor de klas, en de andere helft op de universiteit. Je koppelt praktijkervaringen aan de theorie en vice versa. Overigens kun je ook ná het volgen van een bèta-master, altijd nog de eenjarige post-master tot docent doen.

Toelatingseisen en aanmelding

Taaltoelatingseisen

Vooropleiding
Voor de toelatingseisen voor de verschillende masters kijk je bij de betreffende opleiding op de subpagina 'Admission requirements' Voor de variant van deze specialisatie waarbij je een lesbevoegdheid haalt voor de schoolvakken Wiskunde, Scheikunde of Natuurkunde, geldt dat je ten minste een bachelordiploma op zak hebt. En 210 EC behaald (inclusief de onderzoeksstage) in een voor het schoolvak relevante bachelor- en masteropleiding. Voor de variant van deze specialisatie waarbij je een lesbevoegdheid haalt voor het schoolvak Biologie geldt dat je ten minste een bachelordiploma op zak hebt. En 240 EC behaald in een voor dit schoolvak relevante bachelor- en masteropleiding.

Diploma

MSc

Evenementen

3/12/2020
Tijdens de Master Open Dag van donderdag 12 maart krijg je voorlichting over diverse masteropleidingen en specialisaties. Ontvang advies van een studievoorlichter, stel kritische vragen aan huidige studenten, proef de sfeer en ontmoet de docenten.

11/28/2020
Tijdens de Master Open Dag van zaterdag 28 november krijg je voorlichting over diverse masteropleidingen en specialisaties. Ontvang advies van een studievoorlichter, stel kritische vragen aan huidige studenten, proef de sfeer en ontmoet de docenten.

3/11/2021
Tijdens de Master Open Dag op donderdag 11 maart krijg je voorlichting over diverse masteropleidingen en specialisaties. Ontvang advies van een studievoorlichter, stel kritische vragen aan huidige studenten, proef de sfeer en ontmoet de docenten.

Kosten

2019 wettelijk tarief2083 EUR

Radboud Universiteit Nijmegen

Hoge waardering

De Radboud Universiteit Nijmegen (RU) bevindt zich op het landgoed Heyendael. De universiteit telt samen met het Universitair Medisch Centrum St. Radboud tienduizend medewerkers en ruim 19.000 studenten. Als je gaat studeren aan de Radboud Universiteit, zul je merken dat...


Lees meer over Radboud Universiteit Nijmegen

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Science and Education en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Radboud Universiteit Nijmegen

Radboud Universiteit Nijmegen

Comeniuslaan 4
6525 HP Nijmegen

 Bekijk telefoonnummer
www.ru.nl

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Science and Education? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's