Contactlensspecialist

Regio College, In Zaandam
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4
Tijdsduur
2 jaar
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Als opticien weet je graag alles van je vakgebied. En omdat steeds meer mensen lenzen dragen in plaats van een bril, is het handig om hier wat extra kennis over op te doen. Dus wil jij je verder specialiseren na je opleiding tot opticien? Schrijf je dan in voor de contactlensspecialist opleiding van het Regio College!

Wat leer je bij de contactlensspecialist opleiding?contactlensspecialist

De opleiding tot contactlensspecialist is een 2-jarige vervolgopleiding. In het eerste jaar leer je alles over harde en zachte lenzen. En in het tweede jaar verdiep je je in speciale soorten lenzen. Tijdens dit leerjaar komen ook verschillende oogproblemen aan bod, die kunnen ontstaan door het dragen van lenzen. Bij de contactlensspecialist opleiding van het Regio College krijg je alleen les van gediplomeerde docenten. Zij helpen je niet alleen bij het vergroten van je theoretische kennis, maar onder begeleiding ga je ook aan de slag in het praktijklokaal en de refractieruimtes.

Diploma

Het examen van de contactlensspecialist opleiding wordt afgenomen door de Landelijke Examencommissie Contactlensopleidingen. Haal je je diploma dan laat je zien dat je een echte expert bent. De totale studie neemt 2 jaar in beslag, maar het voordeel van deze opleiding is dat je het prima naast je baan kunt doen. Je gaat namelijk één dag per week naar school en daarnaast ben je ongeveer 12 uur per week kwijt aan zelfstudie. Met zo'n rooster kan iedere opticien zichzelf blijven ontwikkelen!

Toelatingseisen

De contactlensspecialist opleiding van het Regio College is een vervolgstudie. Wil je worden toegelaten dan heb je een diploma van de opleiding Opticien (niveau 4) nodig.

Kosten

  • opleidingsgeld € 2682,50* per jaar;
  • examengeld € 260* per exameneenheid (theorie en praktijkexamen). De opleiding bevat in totaal vier exameneenheden.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Contactlensspecialist en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Regio College
Cypressehout 99
1507 EK Zaandam

Regio College Zaanstreek-Waterland

Het Regio College Zaanstreek-Waterland is een kleinschalig roc met een eigen, persoonlijke sfeer. Toch biedt de school meer dan 130 mbo-opleidingen in onder andere de richtingen techniek, economie, ICT, zorg en welzijn, handel, sport en bewegen, wellness, toerisme en optiek....

Lees meer over Regio College