Middenkaderfunctionaris Bouw

Regio College
Samenvatting
Zaandam
4 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 4 BOL
Augustus

Over deze opleiding

In de Nederlandse steden zijn heel wat verschillende bouwprojecten bezig. Je staat er misschien niet bij stil, maar bij zo'n project komt heel wat kijken. Denk bijvoorbeeld aan het ontwerp, de planning en het berekenen van de kosten. Wil jij van begin tot einde bij dit bouwproces betrokken zijn? Dan past de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw van het Regio College precies bij jou!

middenkaderfunctionaris bouw

Wat leer je bij deze opleiding van het Regio College?

Met je toekomstige baan als middenkaderfunctionaris bouw wordt jij degene die bouwprojecten van A tot Z begeleidt. Het bouwproces begint allemaal met een idee en een ontwerp. Maar je kunt niet zomaar gaan bouwen. Want om dit project te realiseren, zijn er bouwtekeningen en een tijdsplanning nodig. En wat dacht je van het inhuren van machines of extra personeel? Bij de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw van het Regio College krijg je te maken met al deze aspecten van het vak. Daarnaast leer je hoe je kosten moet berekenen en hoe je het project moet begeleiden. Voor een deel ontwikkel je deze vaardigheden op het Regio College zelf. Toch ben je natuurlijk ook nieuwsgierig hoe het werk er in de praktijk uitziet. Hier kom je achter tijdens je stageperiode. Zo ervaar je pas echt hoe gevarieerd het werk als middenkaderfunctionaris bouw is.

Diploma

Diploma

Na 4 jaar studeren mag je je mbo-diploma middenkaderfunctionaris bouw in ontvangst nemen. Kun jij niet wachten om te mogen beginnen aan deze opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw van het Regio College? Met de juiste vooropleiding kun je komende augustus al starten.

Toekomstperspectief

Wat zijn je mogelijkheden na de opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw?

Als middenkaderfunctionaris bouw ga je aan het werk bij een aannemer of een bouwbedrijf. En het is zelfs mogelijk om een functie bij de overheid binnen te halen. Wat je precies gaat doen, hangt af van het bedrijf waar je komt te werken. Misschien werk je wel mee aan het ontwerp van een grote nieuwbouwwijk in de stad. Of maak je plannen en bereken je de kosten van een nieuw bedrijventerrein dat in de toekomst moet verrijzen. Met een baan als middenkaderfunctionaris bouw heb je steeds weer andere projecten onder je hoede waardoor je werk een echte uitdaging blijft.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

De opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw van het Regio College is een BOL-opleiding op niveau 4. Om te kunnen slagen, moet je interesse hebben in bouwkundige projecten en ook ruimtelijk en wiskundig inzicht is essentieel. Daarnaast heb je een vmbo-diploma kl, gl of tl nodig waarbij je les hebt gehad in wiskunde of natuur- en scheikunde 1. Zit je op de havo? Dan voldoe je met een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo aan de gestelde toelatingseisen.

Kosten

De kosten van deze opleiding bedragen:

  • Lesgeld (vanaf 18 jaar)
  • Opleidingsgebonden leermiddelen ongeveer € 350;
  • Vrijwillige bijdrage €25.

 

Regio College

Regio College Zaanstreek-Waterland

Het Regio College Zaanstreek-Waterland is een kleinschalig roc met een eigen, persoonlijke sfeer. Toch biedt de school meer dan 130 mbo-opleidingen in onder andere de richtingen techniek, economie, ICT, zorg en welzijn, handel, sport en bewegen, wellness, toerisme en optiek....


Lees meer over Regio College

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Middenkaderfunctionaris Bouw en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Regio College

Regio College

Cypressehout 99
1507 EK Zaandam

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Middenkaderfunctionaris Bouw? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's