Monteur elektrotechnische installaties

Regio College, In Zaandam (+1 locations)
Tijdsduur
2 jaar
Next course start
BOL augustus, BBL flexibel zie de details
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 2 BOL/BBL
Tijdsduur
2 jaar
Next course start
BOL augustus, BBL flexibel zie de details
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 2 BOL/BBL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Ben jij gefascineerd door techniek en wil je altijd precies weten hoe deze elektrotechnische installaties in elkaar zitten? Dan zit je bij de opleiding Monteur Elektrotechnische Installaties van het Regio College helemaal op je plek. Al na 2 jaar studie weet je elke storing te verhelpen!

Wat leer je bij de opleiding Monteur Elektrotechnische Installaties?

monteur elektrotechnische installaties

Bij de opleiding Monteur Elektrotechnische Installaties van het Regio College ben je de hele dag door bezig met elektrotechniek. Omdat je bij je werk als elektromonteur vaak zelfstandig bezig bent, is het belangrijk dat je precies weet hoe de verschillende elektrotechnische systemen werken. Je leert bijvoorbeeld hoe je een data communicatiesysteem of een elektronisch beveiligingssysteem aanlegt. Bij de opleiding tot electromonteur houd je je natuurlijk ook bezig met storingen. Hoe ontdek je waar de storing door wordt veroorzaakt? En wat is de snelste manier om dit probleem op te lossen? Na je opleiding aan het Regio College weet je precies waar je mee bezig bent.

Kies je voor de BOL- of BBL-opleiding tot electromonteur?

De opleiding tot elektromonteur op niveau 2 is te volgen als BBL- en als BOL-variant. Kies je voor de BOL-opleiding dan ben je de ene periode bezig met theorie en de andere periode loop je stage. Wil je het liefst zoveel mogelijk praktijkervaring opdoen dan past de BBL-opleiding tot electromonteur het beste bij je. Hier ben je minimaal 24 uur per week aan het werk bij je stageadres.

Aankomende startdata

1 course available

BOL augustus, BBL flexibel

  • Default Event Type
  • Zaandam

Diploma

Diploma

Verloopt je studie aan het Regio College succesvol dan krijg je na 2 jaar je diploma in bezit. Vanaf dat moment mag jij je officieel elektromonteur noemen! Krijg je meteen zin om te beginnen? De BOL-opleiding tot electromonteur start elk jaar in augustus. Ga je voor de BBL-opleiding dan kun je tussen augustus en februari op elke gewenste datum beginnen.

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden na je studie aan het Regio College?

Een afgestudeerd elektromonteur is op veel plekken inzetbaar waardoor er geen dag hetzelfde is. Kom je in dienst bij een elektrotechnisch installatiebedrijf? Dan ga je als onderhouds- of storingsmonteur langs bij consumenten en bedrijven. Je zorgt ervoor dat een storing in de datanetwerken, telecominstallaties of gebouwbeheersystemen in korte tijd wordt opgelost. Maar ook voor het aanleggen van elektrotechnische installaties draai jij je hand niet om. Wil je nog niet meteen als electromonteur aan het werk? Ga dan verder met de opleiding Eerste Monteur Elektrotechnische Installaties op niveau 3.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Wie graag wil beginnen aan de opleiding Monteur Elektrotechnische Installaties moet wel aan de gestelde toelatingseisen voldoen. Ben je in het bezit van een vmbo-diploma bl met wiskunde of natuur- en scheikunde 1? Of heb je een entreediploma (voorheen AKA) op niveau 1? Dan mag je instromen bij deze opleiding voor elektromonteur.

Kosten

  • Vanaf 18 jaar betaal je lesgeld (BOL) of cursusgeld (BBL). Dit is wettelijk verplicht.
  • De kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen BOL bedragen ± € 400.
  • De kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen BBL bedragen ± € 275.
  • De vrijwillige bijdrage bedraagt ± € 25.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Monteur elektrotechnische installaties en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Regio College
Cypressehout 99
1507 EK Zaandam

Regio College Zaanstreek-Waterland

Het Regio College Zaanstreek-Waterland is een kleinschalig roc met een eigen, persoonlijke sfeer. Toch biedt de school meer dan 130 mbo-opleidingen in onder andere de richtingen techniek, economie, ICT, zorg en welzijn, handel, sport en bewegen, wellness, toerisme en optiek....

Lees meer over Regio College