Opticien

Regio College, In Zaandam
Tijdsduur
3 jaar
Next course start
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BBL
Tijdsduur
3 jaar
Next course start
Taal
Nederlands
Studievorm
Niveau 4 BBL
Boek de cursus via de website van de organisator 🤗

Over deze opleiding

Opticien 

In de optiekbranche is altijd wat te doen. Klanten komen langs omdat omdat de huidige sterkte van de bril of lenzen niet meer voldoet. Of misschien zijn ze na een paar jaar gewoon uitgekeken op het montuur dat ze dragen. Ben jij geïnteresseerd in deze branche? Met de mbo opleiding tot opticien van het Regio College zit je helemaal goed!

Wat leer je bij de mbo opleiding tot opticien?

opticien

Maar liefst 61 % van de Nederlanders draagt een bril of contactlenzen. Om weer goed te kunnen zien, is het wel belangrijk dat de brillenglazen of de lenzen de juiste sterkte hebben. Bij de opticien opleiding van het Regio College leer je precies hoe je die oogmeting uitvoert zodat jouw klanten tevreden naar huis gaan. Tijdens de oogmeting controleer je ook of het oog nog gezond is. De mbo opleiding tot opticien geeft je alle kennis die je nodig hebt om eventuele problemen vroeg op te sporen zodat je de klant kunt doorsturen naar een gediplomeerd arts. Daarnaast oefen je bij de opticien opleiding meteen je verkoop- en adviesvaardigheden. De Zaanse vestiging van het Regio College beschikt over een volledig ingericht praktijklokaal zodat je volop kunt oefenen. Ook loop je bij de mbo opleiding tot opticien minimaal 24 uur per week stage. Zo leer je het vak van opticien immers het beste.

Wat zijn de mogelijkheden na je opleiding tot opticien?

De mbo opleiding tot opticien van het Regio College stoomt je klaar voor het werk in de optiekbranche. Als opticien voer je oogmetingen uit en geef je klanten advies over de nieuwste brillen en contactlenzen. Volg je de opleiding tot opticien manager dan ben jij degene die in de optiek de collega's aanstuurt. Maar je kunt de opticienopleiding ook gebruiken als opstap naar het hbo. De vervolgopleidingen Contactlensspecialist, Optometrie en Orthoptie behoren tot de mogelijkheden.

Aankomende startdata

1 course available

Augustus

  • Default Event Type
  • Zaandam
  • Nederlands

Diploma

Met een diploma van het Regio College kun je aan het werk als opticien of opticien manager. De opleiding tot opticien duurt 3 jaar. 

Toekomstperspectief

De optiekbranche zit in de lift en dat betekent dat de vooruitzichten op de arbeidsmarkt gunstig zijn met dit diploma op zak. Met een diploma Opticien op zak kun je direct aan de slag in de optiekbranche. Doorleren of jezelf specialiseren kan natuurlijk ook.

Toelatingseisen

De opticien opleiding van het Regio College is een BBL opleiding op niveau 4. Zie jij jezelf in de toekomst al werken in een optiek? Dan heb je minimaal een vmbo-diploma kl, gl of tl met wiskunde nodig. Met een overgangsbewijs van 3 naar 4 havo voldoe je ook aan de toelatingseisen voor de opleiding tot opticien, als je tenminste wel wiskunde in je pakket hebt zitten. Als student met een mbo-diploma Allround Medewerker Optiek (niveau 3) mag je je natuurlijk net zo goed bij de opticien opleiding aanmelden.

Kosten

  • Vanaf 18 jaar betaal je cursusgeld. Dit is wettelijk verplicht.
  • De kosten voor opleidingsgebonden leermiddelen bedragen ± € 200.
  • De vrijwillige bijdrage bedraagt ± € 25 (exclusief eventueel bezoek aan buitenlandse beurs).
  • Heb je nog geen laptop, dan moet je deze aanschaffen om de opleiding te kunnen volgen.

Vul hieronder jouw gegevens in.

Belangenverklaring doen

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Opticien en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling


reCAPTCHA logo This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
Regio College
Cypressehout 99
1507 EK Zaandam

Regio College Zaanstreek-Waterland

Het Regio College Zaanstreek-Waterland is een kleinschalig roc met een eigen, persoonlijke sfeer. Toch biedt de school meer dan 130 mbo-opleidingen in onder andere de richtingen techniek, economie, ICT, zorg en welzijn, handel, sport en bewegen, wellness, toerisme en optiek....

Lees meer over Regio College