Procesoperator A (food)

Regio College
Samenvatting
Zaandam
2 jaar
   
MBO
Nederlands
Niveau 2 BOL
Augustus

Over deze opleiding

operator foodWe eten de hele dag door. Maar er gaat een heel proces aan vooraf voordat de vele grondstoffen zijn verwerkt tot een goed eindproduct dat in de schappen van de supermarkt ligt. Wil jij alles leren over deze productieprocessen? En heb jij oog voor kwaliteit en hygiëne? Dan zit je helemaal op je plek bij de opleiding Operator Food van het Regio College!

Wat leer je bij de opleiding tot food operator?

Een food operator neemt een belangrijke plaats binnen de voedingsmiddelenindustrie in. Als operator food bewaak je de productieproces met behulp van de modernste apparatuur. Je weet precies hoe het proces in elkaar zit zodat je direct in kunt grijpen als het nodig is. Maar ook de voedselkwaliteit en de hygiëne horen bij het vakgebied van een operator food. De opleiding Operator Food van het Regio College bereidt je voor op al deze verschillende taken. Je ontdekt hoe de vele processen in elkaar zitten, je vergroot je kennis van logistiek en kwaliteitszorg én als operator food leer je alles over voedselveiligheid. Daarnaast is er aandacht voor regelgeving op het gebied van milieu en het creëren van een veilige werkplaats. Met al deze kennis van de operator food opleiding van het Regio College ben je goed voorbereid op je toekomstige baan.

Volg je opleiding aan de Tech Campus in de Zaanstreek

Voor de opleiding tot operator food is het Regio College een samenwerking aangegaan met de stichting FPTC (Food & Proces Tech Campus). Op deze Tech Campus in Zaandam ben je 5 dagen per week bezig met je vak. Je krijgt theorielessen, praktijklessen, maar er zijn ook regelmatig themagastlessen van echte werknemers uit de voedingsmiddelenindustrie. Daarnaast ga je op excursie naar deelnemende bedrijven en loop je een paar keer per jaar stage. Op deze manier maak je kennis met alle aspecten van je toekomstige functie als operator food.

Diploma

Diploma

Met je opleiding aan het Regio College ben je in 2 jaar tijd afgestudeerd als food operator. Wie deel wil nemen, kan elk jaar in augustus met de opleiding starten.

Toekomstperspectief

Wat zijn de mogelijkheden met de opleiding Operator Food?

Met een afgeronde opleiding Operator Food van het Regio College kun je meteen aan het werk in de voedingsmiddelenindustrie. Hier ben je verantwoordelijk voor de kwaliteitscontrole, de hygiëne en bewaak je het productieproces zodat alles vlekkeloos verloopt. Maar je kunt met je food operator diploma ook doorleren. Geschikte vervolgopleidingen zijn onder andere Allround Operator (Operator B) en Allround Voedingsoperator.

Toelatingseisen

Toelatingseisen

Wil je toegelaten worden op de BOL-opleiding food operator op niveau 2? Dan heb je minimaal een mbo-diploma op niveau 1 of een vmbo-diploma bl met wiskunde of natuur- en scheikunde 1 nodig.

Kosten

De kosten van deze opleiding zijn:

  • lesgeld (vanaf 18 jaar);
  • opleidingsgebonden leermiddelen ongeveer €250;
  • vrijwillige bijdrage €25.

 

Regio College

Regio College Zaanstreek-Waterland

Het Regio College Zaanstreek-Waterland is een kleinschalig roc met een eigen, persoonlijke sfeer. Toch biedt de school meer dan 130 mbo-opleidingen in onder andere de richtingen techniek, economie, ICT, zorg en welzijn, handel, sport en bewegen, wellness, toerisme en optiek....


Lees meer over Regio College

Vul hieronder jouw gegevens in.

Vul je gegevens in als je interesse hebt in Procesoperator A (food) en meer wilt weten.

 Vul je contactgegevens in

 Stuur een informatieaanvraag

 Ontvang gratis informatie van de onderwijsinstelling

Contactgegevens Regio College

Regio College

Cypressehout 99
1507 EK Zaandam

Gratis informatie aanvragen

Wil je meer weten over Procesoperator A (food)? Vul dan onderstaand aanvraagformulier in! De onderwijsinstelling neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen beschikbaar.

Wil je in het buitenland studeren?

Op educations.com kun je meer dan 90.000 programma's van internationale topuniversiteiten en over de hele wereld vinden en vergelijken.

Blader door programma's